rss      tw      fb
Keres

Variációk egy témára
Kádár azt mondta, későn, farizeusan, de mondta: „Aki nincs ellenünk, az velünk van.”


Orbán azt mondja és fogja mondani negyven év múlva is: Aki nincs velünk, az ellenünk! Aki nincs velünk, az nincs! Aki nincs velünk, az nem magyar!


Akarsz az orbáni diktatúrában élni? Akarsz „nincs” lenni? Akarsz „nem magyar” lenni a saját országodban?


Lehet választani, kötelező választani!


***


Orbán miért ragaszkodik az Európai Unióhoz teljes meggyőződése, hitvallása, beszédei, megnyilvánulásai, tettei ellenére?


A pénz miatt!


Hol lenne országunk az Európai Uniós támogatások hiányában! (Igaz, bután használtuk fel a milliárdokat, K+F-re, oktatásra kellett volna használni, talán előbbre lennénk egy lépéssel, de mi magyar módra, unortodoxan városaink főtereinek díszkövezésére fordítottuk – ezzel néhány hónapos munkalehetőséget teremtettünk négyelemis honfitársainknak – vezetőink a holnapot akarták túlélni és nem gondoltak a holnaputánra.)


Hány perc múlva lépne ki Orbán az Unióból, ha Brüsszel megvonná tőlünk a pénzt? Igen, egy perc múlva. (Ez bizonyítja Orbán europerségét, az Európai Unió melletti elkötelezettségét!)


Brüsszel miért nem bünteti Orbán pávatáncát a támogatások megvonásával? Azért, mert nem akarja büntetni az ország lakosságát, azért, mert bízik bennünk, polgárokban, hogy elzavarjuk a diktátort!


Lehet választani, kötelező választani!


***


„Talpra magyar, hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!
Rabok legyünk vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok!”


Orbán vagy demokrácia!
Orbán vagy jogállam!
Orbán vagy alkotmányosság!
Orbán vagy Unió!


Lehet választani, kötelező választani!