rss      tw      fb
Keres

A miniszter "nem kíván" nyilatkozni

A hír ennyi:

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos pénteken Moszkvában tárgyalt Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettessel, a magyar-orosz gazdasági kormányközi vegyes bizottság orosz társelnökével.
Fellegi Tamás Moszkvában nem kívánt nyilatkozni tárgyalásairól, a minisztérium későbbre ígérte, hogy közleményt ad ki Budapesten
.”

Az MTI adta ki a hírt, tehát nyilvánvalóan az történt, hogy az MTI, a Magyar Távirati Iroda próbálta ellátni a munkáját, azaz tájékozódni a miniszternél tárgyalásának tartalmáról, és tájékoztatni róla a közvéleményt.

A miniszter úgy gondolta, neki ez nem dolga.

Ő végzi a munkáját, hagyják békén mindenféle informálódásokkal. Őt a magyar miniszterelnök kinevezte, ő a magyar miniszterelnökkel beszéli meg (gondolom), mikor, kivel, miről és milyen eredménnyel tárgyal. Hogy az ő kinevezése és a magyar miniszterelnököt megválasztó parlamenti többség mögött a választóktól kapott felhatalmazás áll – sajnos (neki sajnos) egy demokráciában ez így működik, és ez a miniszter, a kormány és a parlament kötelezettségeit (ezen belül a tájékoztatási kötelezettségeit is) megszabja –, ez őt nem érdekli. Megengedheti magának, hogy fütyül rá, a kockázata igen kicsi: annyi, hogy négy év múlva nem választják újra őket. De hol van az még, arról nem beszélve, hogy a magyar ember már eddig is bizonyította, hogy a Fidesz fát vághat a hátán, az se zavarja.

Ami még rosszabb: a saját minisztériuma is láthatóan ebben a meggyőződésben működik. Még arra sem vették a fáradságot, hogy időben kiadjanak valamiféle közleményt. Legalább a látszat kedvéért. Hogy ők meg a miniszterük komolyan veszik a sokat emlegetett nemzetet, amelynek két-, sőt háromharmada érdekében vállalták a kormányzás nemes feladatát. De nem. Majd ha elkészülnek a közleményükkel, megtudja a magyar nép, mit keresett Moszkvában a magyar miniszter.

Legalább annyit mondtak volna, hogy a tárgyalások testvéri légkörben zajlottak, a magyar és az orosz nép megbonthatatlan barátságának jegyében.

Akkor mindjárt értjük, hol élünk.

(Mihancsik Zsófia - 2010.08.27 12:18)


Utóirat:

A fenti hír 11 óra 42 perckor jelent meg.

A minisztériumi közlemény 15 óra 13 perckor: „Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter megbeszélést folytatott Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettessel, aki a magyar tárcavezetővel együtt tölti be a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság társelnöki tisztét. A találkozón a felek áttekintették az elkövetkező ülés lehetséges napirendi pontjait.” Az MTI még azt is hozzáteszi: „A közlemény nem tesz említés a korábban jelzett tárgyalási témákról, mint a Surgutneftegaz Mol részvényeinek ügye, a Malév tőkehelyzetének rendezése, vagy a Paksi Atomerőmű esetleges új blokkjának építése, amelyben orosz befektető is érdekelt lehet.”

Helyben vagyunk!

(m.zs. - 2010.08.27 16:02)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!