rss      tw      fb
Keres

 

Balogh S. Éváról

Írások, elemzések a Galamusban:

 

A Fidesz négyéves országlása: Az előre eltervezett négy év

„A ’pávatánc’ csak bizonyos mértékig volt sikeres: eddig az Európai Unió nem használt komolyabb szankciókat Magyarország ellen. Azt viszont nem lehet tudni, mi lesz Brüsszel viszonya ehhez a politikához a jövőben, különösen ha kétségek merülnek fel a választások tisztasága iránt.”

Ez nem Szolzsenyicin!


Heralds – flickr/gypsy-roadhog

„Hát, kedves barátom, Lázár János nem olvas Szolzsenyicint. Inkább jobboldali hírportálokból szedi elképzeléseit a kommunizmusról és úgy általában a politikáról. szomorú és sokat mond erről az egész társaságról.”

Elefántok a porcelánboltban


Batthyány Lajos kivégzése az Újépület udvarán, 1849. október 6-án – Wikipédia

"Mégis mit gondol ez az ember, amikor azt hiszi, hogy külföldi államok vezetőiről vagy városairól elnevezett tereket, utcákat egyszerűen kitörölhet?"

Jobb lett volna, ha nem szólal meg: Orbán Viktor és Líbia


A Líbia ellen indított katonai akcióban vezető szerepet játszó Rafale harci repülőgép – Wikipedia

„Tehát ne sajnálkozzon senki, hogy Orbán Viktor nem nyilatkozik túl gyakran külügyekről. Úgy látszik, kormányzásra nem alkalmas, diplomáciához nem ért, marad, ami volt, ellenzéki hordószónok.”

Orbán Viktor és az arab világ


A dove, above a dove – flickr/asturia

„A miniszterelnök másodszor a múlt héten említette Egyiptomot, mégpedig a Magyar Labdarúgás Fóruma nevet viselő rendezvényen.”

Gyurcsány Ferenc és az MSZP


flickr/Ars Electronica

„Az MSZP-n belül Gyurcsány-ellenes baloldal szövetségesekre talált a jobboldalon. Kósának is nagyon tetszenek a balosok elképzelései Gyurcsány kiebrudalásáról.”

Egy rendhagyó tudósítás – Újra a Magyar Távirati Irodáról


Reuters, information and connections – flickr/World of Good

„Nem értik, hogy nagy parlamenti többséget miért az Alkotmánybíróság, a média ellen használja, s miért nem átfogó reformokra az oktatásban, az egészségügyben. Úgy érzik, hatalma a még nagyobb hatalom megszerzését szolgálja.”

Szaniszló Ferenc, népének tanítója


Menacing Equipment – flickr/winterofdiscontent

„Az egész program elég hátborzongató, de gondolom, a jelenlegi jogszabályok értelmében ez a náci propaganda nem büntetendő cselekmény. A többi pedig fantazmagória, amit sajnos nagyon sok ember lelkesedéssel hallgat.”

Legyünk optimisták!


Breaker Boys (1906) – flickr/postaletrice

„Nem hőstettek sorozatáról van szó, hanem apró dolgokról. Nem elfogadni azokat a kormányzati kényszereket, amelyek arra akarnak rávenni mindenkit, hogy némán és félelemben tűrjön.”

Orbán Viktor és Oroszország


Colorful Shed – flickr/will_hybrid

„2007 januárjában még úgy gondolta, Magyarországot az a veszély fenyegeti, hogy visszasorolják az orosz érdekszférába, márpedig Magyarország nem akar ’a Gazprom legvidámabb barakkja lenni’.”

Matolcsy és a New Deal


The New Deal (the Depression Era arts program in Georgia, 1935–1943) – flickr/Greg Foster

„…a Matolcsy–Orbán-duó által kiagyalt ’gazdaságpolitika’ még köszönő viszonyban sincs a New Deal céljaival, hiszen a program alapját az úgy nevezett 3R alkotta: relief, recovery, reform.”

Mit kellett volna Gyurcsánynak csinálnia?

(Lévai Júlia írásához)


Wasteland – flickr/Chralyn W

„Azok szerint, akik félnek tőle, akik nem szeretik, túl korán lépett porondra… De mégis meddig kellene várni? Addig, amíg már ellenzék sem lesz?”

Orbán és az Európai Unió


flickr – lamont/cranston

„…csak feltételezhetjük, hogy Orbán európai kapcsolatai nemigen működtek az elmúlt félévben. De most majd helyreállítja ezeket a nemlétező kapcsolatokat, a maga szokásos módján: erővel.”

Orbán Viktor és a nemzettestvérek


The Darkness staring - flickr/Alesa Dam

„Ez az első alkalom, hogy egy nem hungarista, nem jobbikos szájából hangzik el ez a nyilasok által használt szó. És nem akárki szájából, hanem a magyar köztársaság miniszterelnökéjétől. Milyen mélyre lehet süllyedni?”