rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. május 14.

Bolgár György kérdései a 2010. május 14-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy megnyílt a frissen választott parlament első ülésszaka. Sólyom László köztársasági elnök beszédében bírálta a előző kormányt, finoman figyelmeztette a következőt arra, hogy az alkotmány szellemét tartsa tiszteletben, és határozottan felhívta a figyelmet arra, hogy az általa radikálisnak nevezett jobboldali pártnak, vagyis a Jobbiknak nem szabad elfogadhatatlan nézeteket hangoztatnia. Amit pedig nem lehet betiltani és büntetni, mondta, azt nem kell elviselni sem emberileg, sem politikailag. Világos üzenet?

És az mennyire világos üzenet, hogy Vona Gábor korábbi ígéretéhez híven gárdamellényben tette le a parlamenti esküt, és nem történt semmi?

Meg az is üzenet, hogy a országgyűlés kormánypárti többsége nem fogadta el az Országos Választási Bizottság választásokról szóló beszámolóját. Igaz, ennek közjogi következménye nincsen.

És végül mi a véleményük arról, hogy a parlament nyitónapján gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrségen Hagyó Miklós volt képviselőt – akinek a mentelmi joga ugye mától megszűnt –, szocialista főpolgármester-helyettest, legalábbis az elmúlt hónapokig az volt, méghozzá a BKV ügyben?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!