rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. január 29.

Bolgár György kérdései a 2010. január 29-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a nyugdíjbotrány után ingatlanadó-botrány is kitört a Fideszben, és emiatt azonnal eltávolították Mádi László képviselőt a párt választási listájáról. Mádi ugyanis tegnap egy ingatlanszakmai konferencián azt mondta, hogy kellő előkészítés után az ingatlanadó bevezethető. Délelőtt aztán a Fidesz helyettes szóvivője közölte, Mádi szembement a Fidesz politikájával, ezért nem lesz képviselőjelölt. Ennyit az őszinte beszédről és a demokratikus módszerekről?

Ezzel összefüggésben mit szólnak ahhoz, hogy a Fidesz felszólította az MSZP-t, vegye le a választási listájáról Gyurcsány Ferencet és Veres Jánost. Minden listát ők állítanának össze?

Következő témánk, hogy az államfőnek tanácsot adó biokémikus professzor szerint Magyarország 20-30 év múlva széteshet, ha nem erősödik az oktatás és az iskolai értékrend. Csermely Péter és három kollégája, az úgynevezett bölcsek tanácsa mostanra fogalmazta meg javaslatát, elsősorban a korrupció letöréséről és az oktatás fontosságágról. A célok ésszerűek és világosak, de tényleg annyira drámai a helyzet, hogy széteshet az ország?

Mit szólnak ezen kívül ahhoz, hogy az oktatási ombudsman szerint nem megoldás az iskolai erőszak megszüntetésére a kamerák felszerelése az iskolákban, már csak azért sem, mert a jogszabályok ezt nem teszik lehetővé. A jogszabályok rosszak, vagy ez az elvi lehetőség?

És végül mi a véleményük arról, hogy Orbán Viktor a felcsúti Futballakadémiára hívta eszmecserére a élvonalbeli futballklubok vezetőit. A Fidesz elnöke a profi futballnak nem ígért pénzt, csak Debrecennek stadionra, az utánpótlásnak viszont igen. A sportért felelős önkormányzati minisztérium szerint pontosan ez a helyzet ma is, a pénz az utánpótlásnevelésre megy. Nem baj? Mindenképpen változni és változtatni kell?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!