rss      tw      fb
Keres

A Borsod megyei közgyűlés közalkalmazottainak végtörlesztéséről kér információt


Az alábbi hivatalos levelet egyik olvasónk küldte el nekünk.

A levél magáért beszél.

Ha az önkormányzati intézményeknek nincsenek információik arról, hány dolgozójuknak van devizahitele, hányan akarnak élni a végtörlesztéssel, hányan léptek már ennek érdekében, és aki törlesztett, az milyen összegben törlesztett, s ezt készpénzzel vagy forinthitelből tette, akkor ezeknek a legszemélyesebb információknak a megvallására kell kényszeríteniük a dolgozóikat.Történik mindez egy jogállamban, az uniós tag Magyarországon, Európa közepén, a 21. században.

(Az már csak apróság, hogy a megyei közgyűlés elnökének nevében született levél 2011. november 15-ei keltezéssel kéri az információkat, 2011. november 15-ei határidővel. Ezt is megszokhattuk már, magyar specialitás.)

Olvasónk azt gyanítja, csavar is van a dologban: feltételezése szerint ez a „felmérés” a januárra tervezett 20 százalékos megyei intézményi létszámleépítés előkészítését szolgálja. E szerint a logika szerint akit az Orbán-kormány a végtörlesztéssel „megmentett”, az szociálisan nem szorul rá immár, hogy legyen munkahelye és munkája, tehát elbocsátható. Hacsak nem a végtörlesztők „jutalmazására” találták ki a felmérést, és ez sem lenne „rendszeridegen” logika: aki képes volt előkotorni a végtörlesztéshez szükséges összeget, megérdemli, hogy megkapaszkodjon abban a középosztályban, amelynek megerősítése, a szegényebbek rovására, manapság nemzeti célnak számít – nem szabad tehát elbocsátani. Januárban elválik, melyik okoskodás volt a helyes.

(m. zs.)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!