rss      tw      fb
Keres

Kormányszóvivő: a kabinet minden eszközt felhasznál a forint védelmére

MTI 2011. november 24., csütörtök 16:34

Minden lehetséges eszközt felhasznál a kormány a magyar gazdaság, a családok és a magyar fizetőeszköz védelmére, és nemcsak megvédi, hanem megpróbálja kideríteni, kik állnak a forint elleni esetleges spekulatív támadás mögött - közölte a kormányszóvivő csütörtökön.

Giró-Szász András budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormány számára az elmúlt hetek eseményeiből világossá vált, hogy spekulatív támadások történtek, történhettek a forinttal szemben a közelmúltban.

Elmondta: a kormány és a nemzetbiztonsági kabinet is foglalkozott a forint elleni koncentrált, spekulatív támadással, és úgy döntött, a Nemzetbiztonsági Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat segítségét kéri az esetleges támadás kiderítéséhez.

A szóvivő hangsúlyozta, a devizaeladósodás aránytalansága "hihetetlen mértékben" kiteszi a forintot minden ilyen külső beavatkozásnak, holott a makrogazdasági adatokat tekintve semmilyen ok nem lenne a forint spekulációjára. Ez az érzékenység egyértelműsíti, hogy az államnak lépnie kell - tette hozzá Giró-Szász András.