rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. december 14.Bolgár György kérdései 2011. december 14-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az Orbán-kormány az európai uniós megállapodás megvétózását fontolgatja, legalábbis a Népszabadság értesülése szerint. Hogy így növelje mozgásterét az IMF-el folytatandó tárgyalásokon. Hadat is üzenünk?

Másik témánk, hogy két újabb közvéleménykutatás alapján folytatódik a Fidesz szavazóinak lemorzsolódása. Ugyanakkor nagyon sok a bizonytalan szavazó és valamelyest erősödik a Jobbik. Igaz, a Medián szerint Gyurcsány új pártja is bekerülhetne már a parlamentbe. Merre van az arra?

Kíváncsi vagyok a véleményükre arról is, hogy ejtené Csurka Istvánt a főpolgármester. Tarlós István felszólította az Új Színház igazgatói pályázat nyertesét, Dörner Györgyöt, hogy ne alkalmazza intendánsként a MIÉP elnökét. Kompromisszum vagy újabb balhé?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a közszolgálati tévében azonnali kirúgással fenyegették meg azokat a munkatársakat, akik a retusálási botrány után levetették nevüket a híradós anyagokról. Szabad országban szabad engedelmeskedni az utasításoknak?

Mi a véleményük tovább arról, hogy egy fideszes törvénymódosítási javaslat szerint nemcsak jóval magasabb fizetést, hanem pótlékokat is kapnának az országgyűlési képviselők. Mert megérdemlik?

Mit gondolnak aztán arról, hogy a kolontári iszapömlés károsultjai népszavazást szeretnének azzal kapcsolatban, hogy a támogatásukra összegyűjtött pénzt mire használják fel. Mi sem volna természetesebb?

És végül beszéljük meg, hogy 13,5 milliárd forintjába került az államnak a Rába részvények megvásárlása. Akkor is megéri, ha nincs az állam zsebében pénz?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!