rss      tw      fb
Keres

Ha én kormány lennék 20.
Ha én kormány lennék, és örökké akarnék kukorékolni az általam villámtörvényhozással létrehozott Nemzeti Szemétdombon, örülnék neki, hogy magánparlamentem legnagyobb ellenzéki pártja lassú gondolkodású és tunya.

Magamban derülnék rajtuk, hogy reggel átlábalnak egy kisebb ellenzéki párt összeláncolt tiltakozóin, beülnek a székükbe, majd amikor hallják, hogy a tiltakozókat őrizetbe veszik, hanyatthomlok rohannak, nehogy lekéssék a rabomobilt. Nyugodtan hátradőlhetek, ezek soha nem fogják tudni mozgósítani ellenem az alattvalóimat. Ha eddig nem röhögtek hetenkénti bejelentéseiken, hogy meg kell újulniuk, most biztosan eléri őket a gyilkos humor.

Az viszont kicsit idegesítene, ha alattvalóim tízezerszám menekítenék ki megtakarított pénzüket az országból. Mégis, micsoda vircsaft az, uraim, hogy egy ország lakói a szomszéd ország bankjaiban tartsák a pénzüket! Amikor itt vannak a jó magyar bankok! És amikor megmondtam, hogy országom gazdasága a legstabilabb Európában. Az is idegesítene kicsit, ha kedvenc pénzembereim a beruházásaikat külföldre vinnék. Igaz, teremtenének munkahelyeket, csak nem itt. Milyen könnyű volt a régi pártfőtitkároknak! Lezárták a határt, és az országból csak háromévenként lehetett személyenként 70 dollárt kivinni. Nem is volt ilyen problémájuk.

Most először kicsit tanácstalan lennék. Hiszen milyen jól elbántam a pártokkal, de hogyan lehetne elbánni az emberekkel, amikor százfelé ugrálnak, mint a bolhák? Merre kapdossak?

(Andor Mihály)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!