rss      tw      fb
Keres

Áram nélkül maradt a Diósgyőri Ipari Park

MTI 2011. december 27., kedd 15:12

Áram nélkül maradtak a Diósgyőri Ipari Parkban (DIP) működő vállalkozások, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt. keddtől, jelentős fizetési hátralék miatt, szünetelteti a szolgáltatást a valamikori Diósgyőri Gépgyár (Digép) területén lévő ipari parkban - értesült az MTI.

Boross Norbert, az Elmű-Émász csoport kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta: a DIP tulajdonosa hosszú hónapok óta nem vagy csak alig fizet az áramért, a kintlévőség sok tízmillió forint, ezért döntöttek úgy, hogy lekapcsolják az áramszolgáltatásról az ipari parkot.

Az iparterületen működő vállalkozások mintegy másfélezer embert foglalkoztatnak.

Boross Norbert közlése szerint az áramszolgáltató eddig türelmes volt, megbeszéléseket folytatott és folytat a DIP tulajdonosaival, valamint Miskolc polgármesterével, ám ezek eddig nem vezettek eredményre.

A DIP-pet üzemeltető Digép Ipari Park Kft. ugyanakkor hibáján kívüli okokra hivatkozik.

Az ÉszakOnline hírportál eljutatta az MTI-hez azt a birtokába került levelet, amelyet a DIP-et működtető kft. tulajdonosai és vezetői küldtek a DIP-ben működő vállalkozások vezetőinek.

Ebben egyebek mellett az olvasható: "az általunk közvetített és az ÉMÁSZ-tól származó áramszolgáltatási tevékenység bármely nap - a Digép Ipari Park Kft. hibáján kívüli okokból - beszüntetésre kerülhet, így kérjük, hogy erre a lehetőségre is készüljenek fel. Tájékoztatjuk, hogy cégünk a maga részéről mindent megtesz az előbbiek megakadályozása érdekében. Tájékoztatjuk továbbá, hogy 2011. december 31-ét követően a további áramszolgáltatás a jelenlegi feltételek mellett nem lesz fenntartható, és a 2012. évre vonatkozóan egyelőre bizonytalan és nem is garantálható."

Boross Norbert az MTI-nek elmondta: az Émász egy elosztóhelyre továbbítja az áramot, innen jut az el a DIP-ben működő vállalkozásokhoz. Azt, hogy ezek a társaságok számlájukat időben törlesztik-e vagy sem, nem tudta megmondani, az áramszolgáltató ugyanis az elosztóhelyre, a "főbérlőnek" számláz.