rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. december 27.Bolgár György kérdései 2011. december 27-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Hillary Clinton kemény figyelmeztetést küldött Orbán Viktornak. Washingtoni diplomáciai források szerint az amerikai külügyminiszter levelében megismétli az Egyesült Államok aggodalmait a magyar demokratikus intézményrendszer szisztematikus lebontása miatt és új elemként állítólag megemlíti a Klubrádió frekvenciájának felvételét is. Ez is megy a szemétkosárba, mint Barroso levele?

Másik témánk, hogy a világsajtó egyre döbbenetesebb képet fest Orbán Magyarországáról. A konzervatív brit napilap, a Times szerint Orbán aggasztóan forgatta vissza az idő kerekét. A liberális Guardian szerkesztőségi cikkek szerint Orbán ül a Trabantban, tapossa a gázpedált, szemben pedig jön az Európai Unió kamionja. Fékez? Elrántja a kormányt? Mi lesz az utasokkal.

Aztán mit gondolnak arról, hogy fideszes képviselők szerint 2014-ig biztosan a helyén marad a miniszterelnök, hiába terjedtek el hírek esetleges elmozdításáról. Ők csak tudják?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy már tizenhetedik napja éhségsztrájkolnak Nagy Navarro Balázs és társai a Kunigunda utcában, tisztességes közszolgálati médiát követelve. Ehelyett közszolgálati zenét kapnak éjjel-nappal, kéretlenül is. Többet erővel, mint ésszel és tisztességgel?

És végül mi a véleményük arról, hogy kínjában már Orbán Viktorhoz fordult nyílt levélben a kezdő orvosok minimális anyagi elismeréséért küzdő rezidens szövetség vezetője. Papp Magor a miniszterelnök személyes beavatkozását kérte. Majd ő megoldja? Vagy majd ő nem oldja meg?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!