rss      tw      fb
Keres

Közzéteszik a Stratfortól ellopott e-maileket a hackerek

MTI 2011. december 28., szerda 11:34

A Statfor amerikai biztonsági elemző csoporttól ellopott e-mailek nyilvánosságra hozatalára készül az Anonymoushoz közel álló AntiSec hackercsoport - írták a hackerek Twitter-üzenetben.

A hackerek azt ígérik, hogy a "kényes" információkat tartalmazó üzenetek publikálása "pusztítást fog okozni". "A Stratfor nem az az +ártalmatlan cég+, amelynek próbálja magát beállítani" - olvasható az Anonymous csatornáján megjelent üzenetben. Az AntiSec azt állítja, hogy 2,7 millió elektronikus levelet tulajdonított el a Stratfortól. A csoport bejelentése szerint jelenleg is dolgoznak az e-mailek nyilvánosságra hozatalán, amelyeket több mint 9 ezer tükrözött oldalra szándékoznak feltölteni, hogy a hatóságok ne tudják megakadályozni a közzétételt.

Az AntiSec korábban a Stratfor több ezer előfizetőjének nevét, e-mail címét, jelszavát és bankkártya számát hozta nyilvánosságra, miután a hétvégén feltörték a cég szervereit. A csoport szerint a lopott hitelkártyákról egymillió dollárt emeltek le, az összeget jótékonykodásra költötték. Az AntiSec által az internetre feltöltött dokumentumok szerint a befolyásos elemzőcég ügyfele többek között a Bank of America, az Exxon Mobil, a Goldman Sachs, az Interpol, a Thomson Reuters, az amerikai hadsereg és az ENSZ is.

A Stratfor Facebook oldalán közzétett üzenetében George Friedman, a cég ügyvezetője azt állította, hogy az AntiSec által megnevezett ügyfelek csupán előfizetők, így nem állnak szorosabb kapcsolatban a Stratforral. A cég az előfizetőinek kiküldött hétvégi levelében az ígérte, védelmet nyújt a személyazonosság-lopással szemben az ügyben érintetteknek. A Stratfor internetes oldala a hackertámadás óta nem üzemel, a nyitólapon található üzenet szerint "karbantartás alatt áll".