rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. május 19.

Bolgár György kérdései a 2010. május 19-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor azt üzente a szlovák miniszterelnöknek, nincs értelme üzengetni a sajtón keresztül, és nem lesz a játszótársa a választási kampányban. Amíg tehát Szlovákiában le nem zajlanak a választások, illetve Budapesten fel nem áll az új kormány, nem folytatja a szópárbajt. De ha ezt mégis megüzente, kié lesz az utolsó üzenő szó: a magyar parlamenté, amely törvényt fog módosítani a kettős állampolgárságról? Vagy megint visszaszólnak Pozsonyból?

Másik témánk, hogy legalább 10 ezerrel kevesebb önkormányzati képviselő lenne a Fidesz új törvényjavaslata szerint. Ugyanakkor a rendszer olyan, hogy ellenzékiek alig juthatnának a képviselőtestületekbe. Kinek jó ez? A mindenkori győztesnek? Vagy mindenkinek, hiszen kevesebbe kerül, mint a jelenlegi, és határozottabb irányítást tesz lehetővé az önkormányzatokban.

Mit szólnak ezen kívül ahhoz, hogy a Népszabadság értesülései alapján, százával állnak polgárőrnek a betiltott Magyar Gárda tagjai. A szervezetnek ráadásul van terve arra, hogy a feloszlatás ellenére nyártól tovább működjék. Vajon az Orbán-kormány engedi ezt?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a Jobbik egyik parlamenti képviselője tegnapelőtti felszólalása közben azzal fenyegette meg a neki beszóló fideszes képviselőt, hogy "ezt majd a folyosón megbeszéljük". A Jobbik képviselőcsoportja elítélte a magatartását, mondván, hogy nem ez a frakció stílusa. Hanem mi? A mellény és a Székely himnusz?

És végül beszéljük meg, hogy a főügyészség az országos Választási Bizottság följelentésére sem hajlandó nyomoznia Kubatov-ügyben. Vagyis, hogy egy hangfelvétel tanúsága szerint, a Fidesz pártigazgatója titkos adatbázisról beszélt közönsége előtt, még a választási kampány idején nyilvánosságra került felvételen. Akkor ezek szerint nem történt semmi?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!