rss      tw      fb
Keres

Elég voltA forint árfolyamáról Giró-Szász András kormányszóvivő azt mondta: az árfolyam alakulásában az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos találgatások mellett a bankbetétekkel és banki szolgáltatásokkal kapcsolatos rémhírek is szerepet játszottak. Ezért a nemzetgazdasági miniszter, a Bankszövetség, az MNB és a PSZÁF képviselői csütörtök délután találkoznak, hogy megtárgyalják, milyen lépéseket kell tenni a rémhírek eloszlatása érdekében.”

Megmondom, milyen lépéseket kell tenni ahhoz, hogy az emberek lassan két évnyi gátlástalan állami lopás és hatalmi visszaélési sorozat után elhiggyék, hogy a bankbetétjüket nem fogják lenyúlni.

Az országgyűlés megfelelő számú képviselője nyújtson be bizalmatlansági indítványt Orbán ellen, és az országgyűlés a megfelelő többséggel fogadja el. Ez az egyetlen, nem forradalmi, nem utcai, nem erőszakos módja annak, hogy megszűnjön ez az elképesztő, egyszerre sírnivaló és nevetséges állapot, hogy egy olyan ember és hasonló csatolt alkatrészei vezetik Magyarországot, akik minden intézkedésükkel, mondatukkal, gesztusukkal, egész magatartásukkal kint és bent csak ártani tudnak ennek az országnak, és minden megmozdulásukkal azt bizonyítják, hogy tragikus mértékben alkalmatlanok nem egy tízmilliós állampolgári közösség, hanem egy 37 százalékos evás Bt. vezetésére is.

Konkrétan: a képviselők egyötöde – ez  386 képviselőnél 77 képviselőt jelent –  nyújtson be bizalmatlansági indítványt. Ebben meg kell nevezniük az új miniszterelnököt is. Tehát azonnal, ma, üljön össze a három demokratikus parlamenti párt azokkal a fideszes képviselőkkel, akikben maradt némi felelősségérzet, vagy saját dúlásuk eredményét látva született némi szégyen vagy némi félelem, és állapodjanak meg egy alkalmas emberben. Ha lehet, olyasvalakiben, aki már bizonyította, hogy képes válságkezelésre – bár az ország akkor kétségkívül nem volt ilyen rémséges állapotban –, mondjuk Bajnai Gordonban. És holnap szavazza őt meg az országgyűlés több mint fele. Úgy gondolom, a fideszes kétharmad nagy részének ez az utolsó esélye, hogy pártjuk másfél éves dúlását jóvátegyék (a főkolomposoknak semmi ilyesmire nincs esélyük: Orbán Viktornak, Kövér Lászlónak, Lázár Jánosnak és az önmagukat Orbán Viktorba nap mint nap belekompromittáló minisztereknek, szenátoroknak, képviselőknek, szóvivőknek örökre el kell tűnniük a magyar közélet legkisebb zugából is  – MLSZ-elnökség sincs! Menjenek isten hírével, és műveljék otthon békében a kertjeiket, ha még tudnak legalább önmagukkal békét teremteni).


Demolition – flickr/bezembinder

Aztán a Bankszövetség, az MNB és a PSZÁF képviselői – Matolcsy miniszter és Szijjártó– Kovács–Selmeczi–Giró-Szász szóvivő nélkül – meg a demokratikus parlamenti pártok vezetői álljanak oda az új miniszterelnök mögé, mondják el nyíltan, milyen ára lesz az Orbán-romok eltakarításának, körülbelül meddig fog tartani a sűrűje, és kérjék meg az embereket, hogy bízzanak bennük, ne vigyék ki az országból kis és nagy bankbetétjüket, mert vége az állami dúlásnak, ők minden erejükkel azon lesznek, hogy visszaépítsék az élhető, biztonságos, kiszámítható, gyűlölet- és hatalmaskodásmentes Magyar Köztársaságot.

És a mai politikusok egyelőre valóban ne tegyenek semmi mást, mint hogy ott állnak az új miniszterelnök és az általa kiválasztott emberekből álló kormány mögött. Az a politikus és az a politikai párt, amelyik kormányzati pozícióért tolakszik, amelyik a romeltakarítás időszakában saját arculatának építgetésére, saját túlélési érdekeire, saját gyűlöleteinek és rögeszméinek kiélésére csak gondolni is mer, rosszabb sorsot érdemel, mint a földművelő Orbán. Mert az utolsó esélyünket lopja el.

Mi pedig, megnyomorított, megalázott vagy éppen dühös, szervezkedő és tüntető állampolgárok próbáljuk meg összekaparni a bizalmaink maradékait, és elhinni, hogy ebből a katasztrófa széléről visszarántott országból lehet még valódi hazát csinálni, amelyből sem önmagunkat, sem a pénzünket nem akarjuk kimenekíteni! Ha további árakat kell fizetnünk egy ilyen országért, mert nyilvánvalóan kell, inkább ezért fizessünk, mint akarnokok delíriumban fogant, világharagot és pusztulást hozó lázálmaiért.


Mihancsik ZsófiaHa tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!