rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. január 5.Bolgár György kérdései 2012. január 5-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy ismét történelmi mélypontra esett ma a forint, túllépte a 324 forintos euró-árfolyamot is. Igaz, utána némileg erősödött, mert Fellegi Tamás tárcanélküli miniszter bejelentette, hogy hajlandók vagyunk készenléti hitelről is tárgyalni a Valutaalappal, ami pedig rendszeres ellenőrzést és felügyeletet jelent a magyar gazdaságpolitika fölött. Vonulunk vissza? De meddig? Az Európai Unió illetékese ugyanis közölte, hogy mindaddig nem kapunk pénzt, amíg meg nem változtatjuk a kifogásolt jegybanki törvényt. Van az a pénz, amiért az Orbán-kormány meghátrál?

Még mindig az egyre súlyosabb gazdasági helyzetről. Ma egészen tragikus kötvényaukciót tartottak, és két százalékkal magasabb hozammal voltak kénytelenek eladni a magyar állampapírokat, mint két hete. Ráadásul kevesebbet, mint amennyit meghirdettek. Van még lejjebb? Vagy az már a gödör alja lesz?

Aztán beszéljük meg, hogy az MSZP nyugalomra szólította fel a bankbetéteseket, és felszólította őket, hogy ne vegyék ki pénzüket a bankokból, mert az súlyos következményekkel járhat. Ezek szerint van felelős ellenzék is?

És akkor valamit a válságkommunikációról. Ahhoz mit szólnak, hogy a közszolgálati magyar rádió déli krónikájában egyetlen szóval sem említették, hogy 324 forintos árfolyamot ért el az euró. Ellenben azt mondták, hogy Fellegi Tamás bejelentésére erősödött a forint. Hogy lehet ilyen szemérmetlenül elhallgatni és torzítani?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a Szolidaritási Mozgalom egyik vezetőjét, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnökét, Árok Kornélt a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság áthelyezné Pécsre vonulós tűzoltónak. Ha nem megy Kaposvárról, akkor távoznia kell a tűzoltóságtól. Túl hatásosan és hangosan védte a munkavállalók érdekeit?

És végül beszéljük meg, hogy pápai körlevelet küldött minden állami iskolába Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár. Mit szólnak a református vagy a nem hívő iskolaigazgatók vagy akár a katolikusok?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!