rss      tw      fb
Keres


         Andor Mihály

A négy éve elmúlt kerek öt év


         Fleck Zoltán

Levél galamusos barátainknak


         Lánczos Vera

Gyorsfénykép
 


         Lévai Júlia

Lehetne-e...


         Hanák András

A Galamus szurdok
 


         Krémer Frenc

A nemzeti elnyomás szomorúsága


         Lendvai L. Ferenc

A tiszta erkölcs, melly ha megvész…

Mihancsik Zsófia igaza


                  Gulyás András


Az EU parlamentjének néppárti frakciója gyönyörűen megágyazott az orbáni önkényuralmi rendszernek. Azt nem lehet tudni, hogy ez csak egy ravasz stratégia része volt-e, aminek révén majd jobb belátásra lehet bírni a magyarok vezérét, meg azt sem, hogy tudott-e róla, hogy ennyire védelmébe veszik majd pártcsaládja tagjai, de hogy tökéletesen sikerült a malmára hajtani a vizet, az nem kétséges. Orbánnak úgy kellett ez a vitanap, mint egy falat kenyér az éhezőnek. Már nagyon érezhette maga alatt az ingoványt, de most kijött belőle.

Elképesztő, ami történt Strasbourgban: a kisebbségben lévő „baloldal” felkészületlen volt, Cohn-Bendit ordítozása kontrproduktív, a néppárt meg úgy döntött, ellenük beszél, és nem egy diktátorjelölttel megy szembe. Orbán és EU-s kiszolgálói okosan, ügyesen kezelték a helyzetet, és fölényesen megnyerték az ütközetet. Az EU örök szégyene, hogy ez megtörténhetett, és most már azt lehet mondani, jellemző erre a „gittegyletre”, ami történt. Az Uniónak láthatóan csakis az a fontos, hogy mentse a gazdaságát, hogy elkerülje a pénzügyi összeomlást, miközben politikailag lenullázza magát a szabad világ – ily módon részben önmaga – számára.

Tegnap eldőlt Magyarország sorsa. Kezdhetjük gyakorolni: Éljen a megbonthatatlan európai-magyar barátság! Éljen a Párt és a Kormány! Éljenek  hazánk szeretett, bölcs vezetői! Éljen a nemzet kedves, szeretett vezetője! Éljen Orbán Viktor! Adjon az Isten neki további erőt, és kitartást(!) felelősségteljes, nehéz munkájához!

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

(Vigyázzunk a tenyerünkre, mert következnie kell a tapsnak, ami ugye hosszan tartó lesz, vas, dübörgő, és szűnni nem akaró...)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!


Másik Magyarország

Tóth Andrea
Ketyeg a szociális bomba

„Arról nem szól a fáma, hogy a kormányzat szerinti egységes elv mit jelent a szegények és a legszegényebbek számára, de az ismert előjelek nem sok jóval biztatnak.”

További cikkek a rovatból:
   - A másik Szentendre
   - „És kezdjünk újra tűrni és tanulni”
   - Bezzeg Abaújszántón „tarolt” a Fidesz

Izsák Jenő karikatúrái

Offtopic

A Hubble valaha készült legnagyobb képe: az Androméda

"A videó alapján némi fogalmunk lehet arról, mit jelent az, hogy az Androméda ezermilliárd csillagnak ad otthont."