rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. február 3.Bolgár György kérdései 2012. február 3-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy csődbe ment a Malév. Kormányzati tehetetlenség, netán szándékosság áll a háttérben, hogy ne kelljen továbbhurcolni a légitársaság veszteségeit? Vajon mi most a teendő, új céget létrehozni, és minél előbb a mai Malév helyére állítani, vagy átengedni a magyar légiközlekedési piacot a külföldieknek? Az ír Ryanair például máris bejelentkezett, négy gépet Budapestre telepít, és itt hoz létre egy új bázist, ahonnét harmincegy útvonalra kínál majd jegyeket. A piac kiütéssel győz?

Ezzel is kapcsolatos az a témánk, hogy az MSZP szerint március végére a BKV csődje is bekövetkezik, mert a kormány nem hajlandó odaadni a cégnek járó harminckétmilliárd forintot. Ez a játék vajon mire megy ki?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a nemrég bevezetett Erzsébet-utalványokat továbbra is csak magyar üzletláncokban lehet beváltani, a hipermarketekben nem? Állami kivételezés?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy fogyóban a tizenötmillió magyar, nemcsak Magyarországon belül vagyunk tízmilliónál kevesebben, de Romániában is már csak egy és egynegyed millió magyar él. Hová leszünk?

És végül beszéljük meg, hogy Csongrád megye díszpolgára lett Deutsch Tamás. Mire föl, a twitterezésre?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!