rss      tw      fb
Keres

Fidesz: Sió László a magánvéleményét közölte a Népszavában

MTI 2010. február 4., csütörtök 20:27

Sió László oktatási szakértő a magánvéleményét közölte a csütörtöki Népszavában. Az általa elmondottak nem tekintendők a Fidesz hivatalos álláspontjának - tudatta Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője az MTI-vel.

A Fidesz helyettes szóvivője arra reagált közleményben, hogy a napilapnak Sió László, a párt oktatási szakpolitikusa azt mondta, minősítési rendszert vezetne be a pedagógusoknak a Fidesz; aki ebben az osztályozásban alkalmatlannak bizonyul, azt el kell bocsátani.

Az újság cikke szerint a Fidesz oktatási kabinetjének vezetője úgy fogalmazott: oktatási terveik nagyjából összhangban vannak a Sólyom László által életre hívott Bölcsek Tanácsa reformjavaslataival, melyek között az alkalmatlannak ítélt tanárok fokozatos elbocsátása is szerepel.

Sió László szerint ugyanakkor óvatosan kell bánni a pedagógusok minősítésével, hiszen sok helyen éppen tanárhiány van. Olyan külső tanfelügyeletre van szükség, amely a minősítési rendszerrel kiegészítve hatékonyan értékeli az oktatók felkészültségét - olvasható a Népszavában.