rss      tw      fb
Keres

Schiffer András: nem kellene a rendszerváltás értékei ellen menni

MTI 2010. május 26., szerda 20:23

Nem kellene az 1989-es jogállami forradalom értékei ellen menni - hangoztatta a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakciójának vezetője Sopronban egy fórumon szerdán.

Az, hogy vannak megfizetetlen adósságok, vannak elvarratlan szálak, nem jelenti azt, hogy nem volt rendszerváltás - jelentette ki Schiffer András, megjegyezve: demokráciában nem a hatalomra kerülők, hanem az emberek dolga politikai döntéseiért elszámoltatni az előző kormányt, ez pedig a választásokon megtörtént.

"A polgárok elszámoltak a szocialista párttal és főként a Szabad Demokraták Szövetségével" - mondta, hozzátéve, az MSZP vereségének fő oka az volt, hogy a kettős állampolgárság ügye kapcsán nem hagyott fel a kádári szociális demagógiával, mert "nem számolt azzal a szocialista párt propagandagépezete, hogy az embereket nem csupán a betevő falat érdekli".

Schiffer András hozzátette: ha négy éven keresztül nem "fasiszta veszéllyel" riogattak volna a hatalmon lévők, "a Jobbik most a fasorban sem lenne".

Megjegyezte: utóbbival - mivel nem demokratikus párt - "semmiféle együttműködésre nincs lehetőség", még akkor sem, ha adott kérdésben ugyanaz az álláspontjuk.