rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. május 25.

Bolgár György kérdései a 2010. május 25-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy megkezdődött a kormányprogram vitája a Parlamentben. A hétvégén bemutatott program azonban továbbra sem tartalmaz konkrétumokat, inkább csak távoli célokat és irányokat. Vajon miért nem akartak többel előjönni, mint a választási programban?

Ehhez kapcsolódik, bár apróságnak tűnik, hogy a parlamenti vitát indító beszédében Orbán Viktor kilátásba helyezte: ösztönözni kéne azok távozását az országból, akik annakidején azt mondták, hogy el lehet innen menni. A kijelentést, amely egyértelműen Gyurcsány Ferencnek szólt, vastaps fogadta. De hogy fog menni ez az ösztönzés?

Mit szólnak ezen kívül ahhoz, hogy mai parlamenti meghallgatásán Matolcsy György gazdasági csúcsminiszter, a fogyasztást és a forgalmat terhelő adók növelésének szükségességéről beszélt, mert szerinte így lehet a jövedelmet és a munkát terhelő adókat csökkenteni. Adónövelés? Rosszul hallunk? Félreértés? Vagy micsoda?

Ugyancsak a kormány terveinek része, hogy a Fidesz olyan törvénymódosítást fogadna el, amelynek értelmében indoklás nélkül, kéthónapos felmondási idővel lehetne elbocsátani a köztisztviselőket. Hatvanezer ember váratlan létbizonytalanságban? Miért?

És végül, mi a véleményük arról, hogy egy fideszes képviselő elsősorban az istentagadást büntetné. Kőszegi Zoltán ezt a három csapás törvény parlamenti vitájában mondta. El tudják képzelni?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!