rss      tw      fb
Keres

Éhségsztrájk a tisztességes médiáért

Az MTVA beperelte a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetét, amiért három hónappal ezelőtt nem járult hozzá számos szakszervezeti vezető elbocsátásához, arra hivatkozva, hogy emiatt nem tudják lezárni a csoportos elbocsátást – mondta el Nagy Navarro Balázs csütörtökön. Az ügy annak idején más szakszervezeteket is érintett, és összesen mintegy 30 szakszervezeti tisztségviselő elbocsátásáról volt szó, de egyelőre nem világos, hogy a többi szakszervezetet is beperelték-e.

A dolog érdekessége Nagy Navarro szerint az, hogy a pert egyrészt három hónappal az esemény után indították. Másrészt már ki is tűzték a tárgyalást két hónapra, miközben azt a pert, amelyet a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete éhségsztrájkot kezdeményező két alelnöke, Nagy Navarró és Szávuly Aranka indított azonnali hatályú elbocsátásuk ellen, négyhónapos határidőre tűzték ki, noha az ilyen ügyet soron kívül kellene tárgyalni.

Most azt fontolgatják, hogy ezt az eljárást esetleg megtámadják.

Szerdán egyénként az éhségsztrájkból kinőtt Tiszta Kezek Mozgalom gyertyás tüntetést tartott a Budapesti Kamaraszínháznál, amelytől megvonták a támogatást. Már-már úgy nézett ki, hogy sikerül elodázni a színház bezárását, és legalább megpróbálni valamilyen megoldást találni a további működésére, de szerdán az illetékes szervek mégis megkezdték a felszámolási eljárást. Ezért vonult ki a mozgalom jó néhány tagja spontán tüntetésre.

Az még a 89. nap szomorú híre, hogy elment a Kunigunda utcából Sánta Zsuzsa, az éhségsztrájk és a kis „körlet” egyik oszlopos tagja. Zsuzsa nagyon önálló ember, szakmáját tekintve egészségügyi középkáder, sok éven át dolgozott arab országok egészségügyi intézményeiben laborvezetőként. Az éhségsztrájkolók táborába december 25-én érkezett, és azóta igen jelentős részt vállalt a körlet életének és az ottani buliknak a szervezésében, a rend fenntartásában, a dekorációk készítésében, és még sok másban. Hiányzik a többieknek.



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!