rss      tw      fb
Keres

Német blog: Megállítani Orbánt, megállítani az autoritarizmustAz Orbanstoppen.blogsport.de (Megállítani Orbánt című baloldali blog) egyik bejegyzésében az Antifaschistische Aktion elnevezésű szervezet, rövidített nevén az Antifa tüntetésre hív a frankfurti Ipari és Kereskedelmi Kamara (IHK) elé február 24-re, amikor ott a tervek szerint beszédet mond Orbán Viktor magyar miniszterelnök.


A blog szerint az IHK Frankfurt február 24-ére meghívta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy előadást tartson előadást a német-magyar kereskedelmi kapcsolatokról. 2010-es hivatalba lépése óta megkezdődött Magyarország államilag kezdeményezett átépítése egy tekintélyelvű, népnemzeti állammá. Orbán Viktor IHK-meghívása és az aktuális magyarországi fejlemények ellen antifasiszta csoportok tiltakozásokat helyeztek kilátásba.

Az új alkotmány idén január 1-jei hatályba lépésével Magyarországon alapvető polgárjogokat számoltak fel. Ezeket a változtatásokat a kétharmados többséggel kormányzó Fidesz párt és elnöke, Orbán Viktor miniszterelnök tervezte meg és fogadta el.

A változtatás lerakja az alapokat a kisebbségek szisztematikus diszkriminálásához, és ez az a hivatalos papír, amelyre a Fidesz támaszkodhat, amikor a Magyar Köztársaságot népnemzeti nemzetállammá alakítja át. Így például a Magyar Köztársaság helyett már csak Magyarországról beszélnek, és egyebek között népnemzeti szimbolikát vezetnek be a nyilvánosságban a „magyarság” jeleként. Mindenkit, aki bírálja ezt a kurzust, Magyarország ellenségeként denunciálnak.

Ezzel az indoklással lerombolják az eddigi polgári nyilvánosságot. Helyére az állami médiahatóságot állították, amely épp most vonja meg a frekvenciaengedélyt a Klubrádiótól, az utolsó ellenzéki rádióadótól.

Az antiszemitizmus és az egészen a pogromokig terjedő cigányellenesség a magyar lakosság széles körében elterjedt. Így például tavaly nyáron Gyöngyöspatán napokon át cigányellenes atrocitások zajlottak, amelyeket az Orbán-kormány által nyíltan megtűrt, félkatonai-fasiszta Magyar Gárda felvonulásai kísértek.

Soraya Quani, a tervezett tüntetés egyik szervezője így foglalja össze a magyarországi helyzetet: „Az Orbán-kormány hivatalba lépése óta Magyarország most félreérthetetlenül egy tekintélyelvű módon irányított, népnemzeti önértelmezésű állam felé halad, amelyben nyíltan rasszista légkör uralkodik, és napirenden vannak a kisebbségekkel szembeni erőszakos túlkapások. Ilyen háttér előtt botránynak kellene lennie, ha az IHK szónoki pultot kínál neki.”Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!