rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. május 27.

Bolgár György kérdései a 2010. május 27-ei műsorban


Mai műsorunkban ismét megbeszéljük a kettős állampolgárságot és a gyorsan növekvő magyar-szlovák feszültséget. Benne azt, hogy az egyik szlovákiai magyar párt, a Híd vezetője, Bugár Béla élesen bírálta Orbán Viktort, amiért szerinte a szlovák nacionalisták javára tematizálta a közbeszédet. Mint mondta, aki magyar érdekekre hivatkozva ilyen politikai szarvashibát követ el, annak el kell gondolkoznia azon, hogy mennyi keresnivalója van a politikában. A keserű szavak ellenére lehet hogy sok?

Ezzel kapcsolatban mit szólnak ahhoz, hogy a Világgazdaság című lap szerint főleg Kárpátaljáról és a Vajdaságból mintegy 250-300 ezer ingázó vagy betelepülő munkavállalóra lehet számítani az állampolgársági törvény érvénybe lépése után. Reális ez 12 százalékos magyarországi munkanélküliség mellett?

Arról mit gondolnak, hogy Bauer Tamás szerint a tegnapi parlamenti szavazás nyomán nem maradt pártja annak a majd másfél millió embernek, aki a 2004-es népszavazáson a határon túli magyarok tömeges honosítása ellen szavazott. Tegnap tudniillik mindössze három szocialista képviselő voksolt a mostani törvénymódosítás ellen. Igaza van Bauernek?

Következő témánk, hogy újra kezdődik a Kulcsár ügy, miután a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet. A brókert már szabadon is engedték. Hogy működik a magyar igazságszolgáltatás?

És végül mi a véleményük arról, hogy egy sümegi vállalkozó és fia a Népszabadság tudósítása szerint a saját költségén leaszfaltoztatott három utcát a városban, mire jótett helyébe jót várj alapon egy névtelen feljelentés nyomán eljárást indítottak ellene, mert engedély nélkül költött több millió forintot erre a munkára. Milyen ország vagyunk?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!