rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. március 2.



Bolgár György kérdései 2012. március másodikai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor szerint az Európai Unió egy petákot sem fog elvenni Magyarországtól. Ugyanakkor – mint Brüsszelben elmondta – nem nevezné sikeresnek a magyar gazdaságpolitikát, csak sikerpontjaink vannak. Jól hallottuk?!

Következő témánk, hogy újabb Fidesz–Jobbik-vita volt a Corvinus Egyetemen, ezúttal Navracsics Tibor igazságügyminiszter és a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás képviselő között. Nem sokkal ezelőtt Vona Gábor Pintér Sándor belügyminiszterrel vitatkozott. Ezúttal szervezetten tiltakoztak egyetemi hallgatók a szélsőséges párt beengedése ellen az egyetemre. Hiába?

Aztán beszéljük meg, hogy Medgyessy-reinkarnáció kellene a Fidesz legyőzésére Szanyi Tibor, az MSZP elnökségére pályázó képviselő szerint. Mint az Indexnek elmondta: a Fidesz leváltására mindenkit egybe kellene fogni, aki nem fideszes. De hogyan? És kivel? Van elképzelésük?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Gyurcsány Ferenc nagy levélben reagált Márfi Gyula veszprémi érsek hosszú hozzászólására, amelyet az evangélikus hírportálnak küldött egy amerikai teológus ott megjelentetett, a magyar változásokat és az egyházügyi törvényt is élesen bíráló írására. Gyurcsány tételesen cáfolja az érsek állításait, például az olyanokat, hogy Mao Ce-tung hívei vagy pedofilok oktatják a demokráciára Magyarországot az Európai Parlamentben, ugyanis José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke tizennyolc évesen volt maoista, Cohn-Bendit pedig sohasem volt pedofil, ellentétben például a katolikus papok egy csoportjával, akik az elmúlt években sorozatos pedofil botrányaikkal megrázták az egyházat – emlékeztet Gyurcsány. De van-e értelme az ilyenfajta levelező vitának, vagy az érsek úgysem fog válaszolni?

És végül beszéljük meg, hogy éhségsztrájkba kezdett egy BKV-s alkalmazott a vállalat Akácfa utcai székháza előtt, mivel nemcsak huszonötezer forinttal csökkent a nettó fizetése, de már a családtagjai utazási bérletét is elvonták tőle. Magányos tiltakozás?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!