rss      tw      fb
Keres

Március 15. - Polgárportál címmel internetes hírújság indul

MTI 2012. március 13., kedd 13:48

Polgárportál címmel internetes hírújságot indít március 15-én a Kárpát-medencei magyarok és a diaszpóra magyarságának ernyőszervezete, a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) a nemzeti ünnep tiszteletére - közölte a szervezet elnöksége kedden az MTI-vel.

A közleményben kiemelték: céljuk, hogy a hírújságot - azt minőségileg fokozatosan fejlesztve - civil hírügynökségként tudják működtetni.

"A világban bárhol élő magyar testvéreink részére lehetőség nyílik a civil-civil kapcsolatok kiépítésére, az egyesületek, alapítványok és szövetségek közös programjainak megvitatására, előkészítésére és szervezésére" - írták. A www.polgarportal.hu oldalon a közlés szerint az aktuális és az érdeklődésre számító eseményekről számolnak be, adott esetben a helyszínről, képes tudósításokkal. Az olvasók számára blogolási lehetőséget biztosítanak, a civileket érintő kérdésekre pedig választ kérnek az illetékesektől és a kormánytól.

A portálról közvetlenül kapcsolódni lehet a civil szervezetek új honlapjához (civil.kormany.hu), a nemzeti regiszterhez (www.nemzetiregiszter.hu), a civil információs portálhoz (www.civil.info.hu), a Civil Összefogás Fórumhoz (www.civilosszefogas.hu), valamint a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap honlapjához - olvasható a közleményben.

A Civil Együttműködési Tanácskozás tavaly júliusban alakult meg; az erről szóló közös nyilatkozatot

akkor csaknem harminc magyarországi és határon túli - vajdasági, felvidéki, erdélyi, moldvai, kárpátaljai, horvátországi, muravidéki, illetve ausztriai - civil szervezet képviselője írta alá. A CET közölte, a kezdeményezés célja, hogy megteremtsék a folyamatos konzultáció lehetőségét az anyaországi és a külhoni civil társadalom között.