rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. március 22.



Bolgár György kérdései 2012. március 22-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Münchenben tárgyaló Orbán Viktor szerint a magyar igazságszolgáltatás függetlenebb, mint a német vagy az osztrák. Vajon miért provokálja még a jobboldali bajor barátait is?

Másik témánk, hogy az Európai Bírósághoz fordult a telecom cégekre kivetett magyar válságadók ügyében az Európai Bizottság. Érik a következő hatalmas büntetés?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy hiába a millió kritika, figyelmeztetés és ennek nyomán Orbánék folyamatos hátrálása, az Ipsos legújabb közvéleménykutatása szerint a Fidesz növelni tudta népszerűségét. Igaz, az MSZP és az LMP is. Miben jók a fideszesek?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a jelek szerint háttérbe szorulnak az MSZP korábbi vezetői a közelgő tisztújításon. Van, aki nem is jelölteti magát, mint Hiller István vagy Szekeres Imre, és van, akit nem jelöltek elegen, mint Kovács László. Mindegy, hogy kik jönnek, de ők menjenek?

Beszéljük meg aztán, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője, Réthelyi Miklós egy oktatási konferencián azt mondta, a bevezetendő hittan, illetve erkölcstan kötelező oktatásának célja, hogy átprogramozza életünket a hétköznap szentségeivel. Ezek szerint a nemzeti alaptanterv át akarja programozni a jövő nemzedékét?

És végül törölte Iványi Gábort a Scheiber Sándor-díjra jelöltek közül a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Emiatt egy másik jelölt, Kecskeméti Károly nem is volt hajlandó átvenni a díjat.



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!