rss      tw      fb
Keres

Ha én kormány lennék 26
Ha én kormány lennék, és helyre akarnám állítani csökkenő népszerűségemet, minden eddiginél mélyebben nyúlnék a népszerűségnövelés zsigereibe, és csak az irigységre építenék.

Itt van röktön a hellyesírás, amiről elhitetném az emberekel, hogy gőgös értelmiségiek kitalációja, amit azért akarnak ráerőszakolni  a kétharmadra, hogy felkölcsék benne a kisebrendiségi érzésit, és így kerüljenek hatalmi pozicióba, ha már demokratikus úton nem tuttak. Ezért aztán visszamenőleges törvényben feloldoznák mindenkit a hellyes írás lelkiismereti szbályai alól. Hiszen teljsen fölöslgesek, amikor btűkihgyásokkal is meg lhet értni minden szveget. Sőt, még akkro is, ha özssecserélüjk a betüekt. Akkor meg minek?! Ez biztsan hozna jó sok szavazatot, hiszen ki nem utálta a nyeltanórákat, amikr a hellyes irásal nyösztették.

Atzán elhitetném az emberekel, hogy a tuodmány egy humbug, a benne dolgozók mindenféle kisdoktori meg nagydoktori meg filozófiadoktori fokozatokat találnak ki csak azért, hogy becsületükre egy kicsit is adó, tiszta lelkismeretű olpimpiai bajnokok be ne jussanak. A tudományba. Pdig hát nem egy nagy ügy tudmányos fokozatot szerzeni, mindenki tud, aki egy kicsit nem alfabéta. Törvnybe foglalnám hát, hog midenki, aki egy szöveget bead a hozá közeleső egyetemre, kapjon egy kis dotkori címet. Nehogy má aszt higgye ez az értelmiség, hogy ő különb ember a másiknál! És majd holmi doktori tanácsok meg szenátusok fogják eldönteni helyettem, hogy ki lehet doktor! Ráadsul az egész Európa követni fog minket, mer mi leszünk a tízmillió doktor orzága.

Erre már csak ráadás lesz, hogy minden városban építek anfiteát rummal, és akkor a bezárt színházak meg múzeumok helyett ott kapja a cirkuszt a nép. Csak aztán ki ne verje a palfont a népszrűségi garfikon, mert akkor tető nélkül maradunk!

(Andor Mihály)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!