rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. június 3.

Bolgár György kérdései a 2010. június 3-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a gazdasági világvége valóságos eljövetelét helyzete kilátásba a Fidesz ügyvezető alelnöke. Kósa Lajos egy gazdasági konferencián azt mondta, a cél a közvetlen államcsőd megakadályozása. Szűk esélyünk van arra, hogy Görögország helyzetét elkerüljük. A helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük. Kósa még ennél is tovább ment, és közölte, a kényszerhelyzet miatt gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére is sor kerülhet. Te jó ég, ez mi lehet? Államosítás? Szerződések megsemmisítése? Kötelezettségek be nem tartása? Miről beszélhetett vajon?

Másik témánk, hogy Gyurcsány Ferenc szerint népszavazásnak kéne döntenie az új alkotmányról, mivel a választásokon senki sem adott felhatalmazást a Fidesznek az alkotmányozásra. Igaza van?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az MSZP nem vesz részt a parlament holnapi trianoni emlékülésén. Jól teszi? Egyáltalán mit jelent a magyaroknak Trianon?

Mi a véleményük végül arról, hogy négyezer milliárd forintba kerülne egy budapesti olimpia 2020-ban. Legalábbis egy most elkészült tanulmány szerint. Van értelme? És beszélni róla?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!