rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. április 10.Bolgár György kérdései 2012. április 10-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor nyíltan szembefordult Európával a katolikus Új Embernek adott húsvéti nyilatkozatában. Mint mondta, „az uralkodó európai felfogás szerint a hit a vallás és a teremtés rendjét a vallástalanság, a tudományos világfelfogás az istentelen kozmosz felé terelik. Mi viszont ezzel ellentétes irányban haladunk. Most dől el, hogy kimaradhat-e egy ország szekuláris, családellenes és a nemzetet meghaladottnak tekintő európai szellemi törekvések hatálya alól. Építheti-e jövőjét az azokkal ellentétes értékekre” – jelentette ki a miniszterelnök. Ezek szerint a magyar kormány meg akarja szüntetni az állam és az egyház szétválasztását a szekularizációt? És szakítani akar a tudományos világfelfogással? Jön a keresztény fundamentalizmus Európa közepén?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy néhány nyilatkozaton kívül a kormány nem reagált határozottan egy jobbikos képviselő botrányos parlamenti felszólalására, amely felmelegítette a százharminc évvel ezelőtt megcáfolt tiszaeszlári vérvádat. Emiatt még az amerikai magyar lobbi abszolút Fidesz-hívő vezetője, Lipták Béla is nyílt levelet írt Orbán Viktornak, arra szólítva fel őt, hogy kezdeményezze ötpárti közös nyilatkozat megszavazását a jobbikos antiszemita uszítás ellen. Hallgat Orbán a jó jobboldali szóra?

Beszéljük meg továbbá, hogy a lemondott Schmitt Pál jogosan veszi-e fel a távozó köztársasági elnöknek járó juttatásokat.

És végül mi a véleményük arról, hogy a Népszabadság mai összeállítása szerint mindössze három nap alatt szerezték meg az összes engedélyt, szakvéleményt, hozzájárulást a Károlyi-szobor március végi lebontásához. Elképesztő ügyintézői teljesítmény. Legfeljebb Észak-Koreában van rá példa?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!