rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. április 20.Bolgár György kérdései 2012. április 20-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Kádár Magyarországa kapott IMF-hitelt, de egy uniós tagországra más szabályok vonatkoznak – üzenik Brüsszelből az Orbán-kormánynak. Nem értjük, vagy nem akarjuk érteni?

Ezzel kapcsolatos témánk, hogy a kormány nem hajlandó végrehajtani a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság ítéletét a vörös csillag viseléséről, és nem fizetne a pernyertes politikusnak. Vajon a nyílt szakítás készülődik Európával?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy félelmetes, szinte ellenőrzés nélküli rendőri, titkosszolgálati szervnek minősítette a Terrorelhárítási Központot a New York Timesban egy ismert amerikai alkotmányjogász? A rendőrállam melegít?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az Index szerint a Közgépen keresztül még tizenkilenc cégben érdekelt Simicska Lajos, aki a Fidesz pénzügyeinek kezelőjeként vált ismertté? Ezek a vállalatok 2010-ben is hatvanöt milliárd forintos bevételt termeltek. És vajon azóta?

Végül beszéljük meg, hogy a telefonálást és az internetezést is megadóztatná a kormány. Még egy nem megszorítás következik? Folyamatosan lazítás?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!