rss      tw      fb
Keres

A Klubrádió és a médiahatóság eltérően értelmezi a jogerős ítéletet
A médiahatóság szerint a bíróság őt arra kötelezte, hogy ismételje meg az eljárást (pályáztatást). A Klubrádió szerint a jogerős ítélet arról szól, hogy a médiahatóságnak ki kell zárnia a nyertesként kihirdetett Autórádió Kft-t, és a második helyezettként – a egy ponttal lemaradva – kihirdetett Klubrádiónak kell odaítélnie a frekvenciát.

2012. május 9., szerda, 19:24
A médiahatóság közleménye
Folytatódik a Budapest 95,3 MHz frekvencia-pályázati eljárása

A Fővárosi Ítélőtábla 2012. március 14-én meghozott ítéletében döntött a Budapest 95,3 MHz-es pályázati eljárás tárgyában, amellyel új eljárásra utasította a Médiatanácsot.

A törvény alapján a megismételt eljárás ügyintézési határideje az ügyiratoknak a Hatósághoz érkezését követő napon, jelen esetben május 4-én kezdődik, mivel a Fővárosi Ítélőtábla május 3-án küldte vissza az NMHH-nak a Budapest 95,3 MHz-es pályázati eljárás ügyiratait.

A Médiatanács mai napon meghozott végzésével a rendelkezésére álló 8 napos határidőn belül eleget tett jogszabályi kötelezettségének, miszerint a Budapest 95,3 MHz-es pályázati eljárásban részt vevő ügyfeleket (pályázókat) értesíti a megismételt eljárás megindulásáról.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

Szóvivői iroda”

***

2012. május 11. péntek, 16:52
A Klubrádió közleménye

„Hazudik az NMHH

Újabb megnyilatkozásával a NMHH ismét bemutatta, hogy nem a magyar médiarendszer demokratikus működésének biztosítása, hanem saját uralmának kiterjesztése a célja. Egyértelművé tette, ha eddig egyáltalán kétséges volt: nem célja a tisztességes eljárás, hiszen még a jogerős bírósági ítéletben megfogalmazott kötelességeinek sem hajlandó eleget tenni, ahogyan ez a május 9-i közleményéből világosan kitetszik.

1. A Fővárosi Ítélőtábla nem úgy általában utasította új eljárásra a Médiatanácsot a 95,3 MHz frekvencia ügyében, hanem kizárólag a jogellenesen győztesnek hirdetett Autórádió kft. kizárására és az ennek megfelelő új végeredmény kihirdetésére vonatkozóan. Ebből adódóan nem megismételt eljárás a feladata, hanem a korábbi törvénytelenségek kijavítása.

2. Nem május 4-én kezdődött az ügyintézés határideje, hanem egy hónappal korábban, április 4-én, a jogerős ítéletet kézhezvételekor. Az ítélet végrehajtásához szükséges információk magában az ítéletben rendelkezésre állnak. Április 4-ét követően semmilyen új irat nem keletkezett a Fővárosi Ítélőtáblánál, amely a Médiatanácsnál ne állt volna korábban is rendelkezésre. Tehát az azok visszaérkezéséhez kapcsolt „határidő” üres kifogás csupán.

3. A Médiatanács köteles lett volna az ítéletben szabott rendelkezéseknek haladéktalanul eleget tenni, most viszont kitűnik, hogy nemcsak késlekedik annak végrehajtásával, de nem is azt teszi, amire az ítéletben kötelezték.

Miután a közakaratnak ellentmondó pályázati feltételekkel lebonyolított versenyben még törvénysértő határozatot is hozott a Médiatanács, majd a jogerős bírósági ítéletben foglaltaknak nem engedelmeskedett, végleg elvesztette legitimitását, bemutatta a ráosztott feladatok ellátására való teljes alkalmatlanságát. Szavai súlytalanná váltak, határozatainak érvényessége ezért erősen megkérdőjelezhető, távozása a magyar közéletből sürgető szükségszerűség.

***

2012. május 11. péntek, 19:43
Az MTI híre

Nézetkülönbség a Klubrádió és a Médiatanács között – Vita a bírósági ítélet végrehajtásáról

A Klubrádió szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa nem hajlandó eleget tenni a jogerős bírósági ítéletnek a 95,3 Mhz-es frekvenciával kapcsolatos eljárásában. Az NMHH szóvivői irodája viszont azt közölte: mind a hivatal, mind a médiatanács minden ügyben a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el.

A Klubrádió pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a 95,3 MHz-es frekvenciapályázatának ügyében nem megismételt eljárásra kötelezte a médiatanácsot, hanem a jogellenesen győztesnek hirdetett Autórádió Kft. kizárása és ennek megfelelő új végeredmény kihirdetése érdekében utasította új eljárásra. A rádió szerint az ügyintézés határideje sem május 4-én kezdődött – ahogy azt az NMHH szerdán kiadott közleményében tudatta –, hanem április 4-én, a jogerős bírósági ítélet kézhezvételekor, azóta ugyanis semmilyen új irat nem keletkezett. Mindezek alapján a Klubrádió úgy véli: a médiatanács nemcsak késlekedik az ítélet végrehajtásával, de nem is azt teszi, amire az ítéletben kötelezték.

A hatóság szóvivői irodája szerint az NMHH hivatala és a médiatanács minden ügyben, így a Budapest 95,3 MHz-es frekvencia ügyében is a hatályos jogszabályok alapján jár el. A március 14-i bírósági döntést idézve azt írták: a Fővárosi Ítélőtábla a médiatanács határozatának a pályázati eljárás nyertesére vonatkozó pontját hatályon kívül helyezte, és e körben „új eljárásra” kötelezte a testületet.  Szerintük a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) 29§ (2) bekezdése értelmében a hatóság köteles megindítani az új eljárást, ha erre a bíróság kötelezte, a megismételt eljárásban pedig az ügyintézési határidő a Ket. 33. § (6) bekezdése alapján az ügy összes iratának megérkezte utáni napon kezdődik. Az összes irat május 3-án érkezett meg a hatósághoz, a határidő pedig május 4-én kezdődött. A médiatanács ezt követően a lehető leghamarabb, első ülésén, május 9-én döntött arról, hogy a résztvevő feleket értesíti az új eljárás megindulásáról. A fentiek alapján a Médiatanács késlekedés nélkül, maradéktalanul és a törvényi előírásoknak megfelelően tett eleget kötelezettségeinek.Lásd még Bolgár György interjúját Arató AndrássalHa tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!