rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. május. 15.



Bolgár György kérdései 2012. május 15-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük a lex Klubrádiót. Vagyis hogy egy fideszes képviselő éjszaka benyújtott törvényjavaslata szerint a Klubrádiónak akkor is több tízmilliós frekvenciadíjat kellene fizetnie, ha a mostani helyett a 92,9 megahertzes úgynevezett közösségi, tehát mindeddig ingyenes frekvenciát nyerné el a másodfokú bíróságon is. Minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy ne szóljunk? Vagy ha szólunk legalább fizessünk? Ezt nevezik vajon önkényuralomnak?

Másik témánk, hogy a pécsi egyetem lezárta a Gyurcsány-ügyet, mégpedig úgy, hogy a HírtTv által bedobott plágiumgyanút sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta. Talán az egyetlen újdonság a vizsgálat alapján az, hogy a volt miniszterelnök szakdolgozata már 2000-ben sem volt meg. Holott Gyurcsány akkor még nem lépett politikai pályára. Az egyetem egyébként azt is megállapította, hogy a volt kormányfő annak idején teljesítette tanítási gyakorlatát. Akkor ezzel minden rendben?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az Európai Bizottság csalás elleni hivatala is vizsgálódott a Simicska-féle Közgépnél a keszthelyi főtér rekonstrukciója miatt. Közben viszont hiába gyűlt össze az ellenzéki pártok hetvennyolc aláírása, a Közgép állami megrendeléseit vizsgáló bizottság felállítására a kormánypárti többség egyelőre nem mondott igent. Lehet, hogy megfúrják?

És végül mi a véleményük arról, hogy most tényleg sereghajtók lettünk: másfél százalékkal esett vissza a magyar GDP az első negyedévben. Bár a német gazdaság, a fő partnerünk tovább növekedett. Beérett az Orbán–Matolcsy-féle gazdaságpolitika?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!