rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. május. 22.



Bolgár György kérdései 2012. május 22-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a kormánytöbbség nem akarja engedélyezni egy vizsgálóbizottság felállítását a parlamentben a Simicska Lajos tulajdonában lévő Közgép több száz milliárdos állami megbízásainak ügyében. Ha nincs takargatnivalójuk, mitől ez az óvatosság?

Másik témánk, hogy Orbán Viktor már nem egymillió hanem legalább 1 millió 800 ezer új munkahely létesítését helyzete kilátásba. Legalábbis azt mondta Chicagóban, hogy 5,5 millió embernek kellene dolgoznia Magyarországon, mert különben nem leszünk sikeresek. Csakhogy a kormányváltás idején 3,7 millióan voltak munkában, ehhez képest az 5,5 millió 1,8 milliós bővülést ígér. De hát lehet-e ennyit ígérni?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy ugyancsak a miniszterelnök bejelentése szerint a következő választásokon levélben is szavazhatnak majd a külföldön élő magyarok. A szocialista kormány alatt még ellenezték a fideszesek, de most vajon mitől váltottak? És számít-e ez egyáltalán?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a Horthy-szobrok után lesz Kádár-szobor is a Fiumei úti sírkertben. De csak avatás, mert a felállításra már nem kaptak engedélyt. Elkezdődött a szoborháború?

És végül beszéljük meg, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt megfúrta az abortusztabletta engedélyezését, legalábbis az egészségügyi államtitkár azt mondta, hogy a tabletta csak forgalomba hozható, de egyelőre nem alkalmazható. Trükkös. De mégis kinek az érdeke?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!