rss      tw      fb
Keres

Létszámcsökkentés a Béres Gyógyszergyár Zrt.-nél

MTI 2012. május 24., csütörtök 16:07

Öt százalékos létszámcsökkentést hajtott végre a Béres Gyógyszergyár Zrt. a szolnoki telephelyén; az elbocsátott tizenegy dolgozónak kivétel nélkül a jogszabályok szerinti juttatásokon felül plusz egy havi bért fizettek - közölte Major Ferenc, a cég vezérigazgatója csütörtökön az MTI-vel.

Elmondta: ezt megelőzően áttekintették a különböző munkafolyamatokat, és olyan munkaerő megtakarítási lehetőségeket tártak fel, amelynek következtében növekedett a hatékonyság. Ez lehetővé tette 11 ember leépítését a 200 fős szolnoki állományból. Az elbocsátás négy szervezeti egységet - logisztika, minőségirányítás, műszaki ellátás, termelés - érintett, köztük középvezetőket és fizikai állományban lévőket is.

A létszámcsökkentés után továbbra is három műszakban végzik a termelést az üzleti terveknek és az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően - tette hozzá.

Major Ferenc kitért arra: noha a nem vényköteles gyógyszerek, gyógyhatású készítmények és étrend kiegészítők piacán érezhető a magyarországi vásárlóerő csökkenése, ez azonban nem olyan mértékű, amely tömeges leépítést vagy a termelés felfüggesztését, leállítását indokolná. Ezeket a kedvezőtlen tényezőket a társaság a szokásos hatékonyság-javító eszközökkel, így átszervezéssel, a költségek csökkentésével kezelni tudja - jegyezte meg.

A Béres Gyógyszergyár Zrt. 2011-ben az értékesítés nettó árbevételeként 7,796 milliárd forintot ért el, ami 5,9 százalékos növekedést jelent 2010-hez képest. Üzemi eredményként 977 millió forintot regisztráltak, ez a mutató 76 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva. A cég adózás előtti eredménye 916 millió forintot tett ki, a növekedés 56 százalékos a 2010. évihez képest.