rss      tw      fb
Keres

Nemzeti konzultáció - MSZP: inkább cselekednie kellene a kormánynak

MTI 2012. május 25., péntek 15:36

Az MSZP szerint a Fidesznek két év kormányzás után nem konzultálnia, hanem cselekednie kellene a munkahelyteremtés kérdésében.

Török Zsolt, a párt szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményével Orbán Viktor miniszterelnök pénteki reggeli rádióinterjújára reagált, amelyben a kormányfő bejelentette: a kabinet új nemzeti konzultációt kezd, ezúttal elsősorban a munkahelyteremtéssel összefüggésben.

A szocialista politikus erre válaszolva úgy fogalmaz, miközben a "kormánypártok milliárdokét konzultálnak és luxuslakásokat bérelnek maguknak, az embereknek az újabb megszorítások, az adó- és adótétel-emelések, meg az elbocsátások jutnak". Török Zsolt alibinek nevezi a kormány munkahelyteremtésről szóló konzultációját, amely szerinte annyiba kerül, "amennyiből meg lehetett volna spórolni a bölcsődei díjak bevezetését". Hozzáteszi: "a magát családbarátnak hazudó kormány" az adók mellett még akár havi több tízezer forintos bölcsődei térítési díjat is kivet a kisgyermekes szülőkre.

A szóvivő szerint a kabinetnek azért is cselekednie kellene, mert az állandó adóemelésekre épülő gazdaságpolitikája az ígért egymillió új munkahely helyett a meglévőeket is felszámolja. Az MSZP ezért ismételten felelős gazdaságpolitikára és a progresszív adórendszer bevezetésére szólítja fel a Fideszt.