rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. május. 24.



Bolgár György kérdései 2012. május 24-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az országgyűlés elfogadta a médiatörvény módosítását, de abban több módosítás módosítása után azért benne maradtak a korábbinál talán valamivel finomabb rendelkezések a Klubrádió ellehetetlenítésére. Olyan ez, mint Csehov darabjaiban a puska a falon? Végül használni fogják?

Másik témánk, hogy Orbán Viktor szerint enyhül a kettős mérce Magyarországgal szemben az Európai Unióban. A miniszterelnök a tegnapi brüsszeli csúcs után nyilatkozott. Európa nem ér rá Magyarországra figyelni?

Beszéljük meg aztán, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt minden jel szerint politikai presztízskérdést csinál az abortusztabletta engedélyezésének megakadályozásából. Nemcsak a magzati életet, hanem a saját önálló létüket is védik?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz az eszement kapkodáshoz, amely a különböző adók bevezetése körül folyik. Egyik nap kitalálja a közszolgálati média, hogy a vendéglátóhelyektől több százezer forint jogdíjat kér a futball-európabajnokság és az olimpia tévéközvetítéséért, aztán másnap visszakozik. De öt nappal az elfogadása után enyhítenek a tragikus hirtelenséggel bevezetett telefonadón is. Tudja a két balkéz, hogy mit csinál a jobb?

És végül mi a véleményük arról, hogy a rendőrség bűncselekmény hiányában szinte titokban lezárta a filozófusok ellen kezdett büntetőeljárásokat. Másfél éve Budai Gyula elszámoltatási biztos és utána a jobboldali sajtó hatalmas cikkekben azzal vádolt ismert filozófusokat, hogy hűtlen kezeléssel félmilliárd forintot kutattak el megfelelő jogcím nélkül. A feljelentés ellen a hazai és a nemzetközi tudósvilág is tiltakozott. A mostani rendőrségi döntések alapján jogosan. A filozófusok hírnevéért nem kár? És az országéért?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!