rss      tw      fb
Keres

Ha én kormány lennék 28.
Ha én kormány lennék, és hatalmi viszketegségem miatt nehezen viselném a szélcsendet vagy a békességet, akkor lenne egy meghökkentő dobásom. Hiszen fizikai rosszullét fogna el, ha úgy telne el egy hét, hogy senkibe nem rúgok bele, senkit nem alázok meg. Mivégre a hatalom, ha nem érezhetem részegítő mákonyát?

A minta cinizmusát a Harmadik Birodalomtól venném: Hitler az összegyűjtött, majd megsemmisítő táborokba szállított zsidókkal fizettette meg az adminisztratív eljárás és a szállítás költségeit. Nagy ünnepi lakomát csapnék a különadóval megsarcolt cégeknek, ahol megköszönném a segítségüket. Ám a lakomán felszolgált csemegéket ők fizetnék, sőt még valami kis részvételi díjat is megállapítanék, úgy egy-másfél milliócskát*. Ha elfogadnák a meghívást, és befizetnék a részvételi díjat, akkor jövőre változtatnék egy kicsit a forgatókönyvön: nem köszönnék meg nekik semmit, hanem ők járulnának elém, hogy kezet csókoljanak. És az árat is emelném.

(Andor Mihály)* A hvg.hu információja (A megadóztatott multikkal szponzoráltatná Orbán dicséretét a Századvég): „A Századvég Alapítvány – a Heti Válasszal és a Széll Kálmán Alapítvánnyal közösen – konferenciát rendez a második Orbán-kormány kétéves tevékenységéről. A május utolsó napjára időzített, Nemzeti érdek címet viselő eseményhez a nagyvállalatok támogatását kérik. A kiküldött ajánlat szerint nettó 2, 3, illetve 5 millió forintos szponzorációs csomagok közül lehet választani.” „Az ’A’ csomagban, ötmillió forintért tíz jegyet adnak a rendezvényre. Plusz a céglogó és szponzor ’megjelenése a rendezvény kommunikációjában’, továbbá kétoldalas ’megjelenési lehetőség’ a Századvég által a rendezvényre készülő, 1000 példányos kiadványban. És még egy köszönet is belefér majd a Heti Választól, mivel a hetilap a rendezvényről ’összefoglaló melléklettel/írással jelentkezik’, amelyben dedikáltan lesz egy oldal hirdetési felület. A ’B’ jelű csomagban lényegében ugyanez a beltartalom, csak 7 tiszteletjegy és 2 VIP-belépő tartozik hozzá, a ’C’ kétmillióért szintén 5, illetve 1 tiszteletjeggyel.”

A Századvég közleménye szerint (aláíró Szalay-Bobrovniczky Kristóf elnökhelyettes) ezzel szemben a hvg.hu „cikkében valótlanul szerepelt a következő állítás: ’a Századvég öt-, három-, illetve kétmillió forintos csomagokat kínál. Cserébe a miniszterelnök zárt körben ünnepi ebéden mond köszöntőt’. A valóság ezzel szemben az, hogy a Miniszterelnök A Fókuszban a Nemzeti Érdek című sajtónyilvános nemzetközi konferencián mond sajtónyilvános záróbeszédet”. „Az eseményt egy ebéd követi amin minden előadó, így a miniszterelnök is jelen lesz.” Az MTI sem a hvg.hu írásáról, sem a Századvég közleményéről nem adott hírt, a közlemény csak az OS-ben olvasható (illetve a mi híreinkben) (a szerk.)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!