rss      tw      fb
Keres

DK: miért hallgat Schiffer a Kossuth tér átalakítása ügyében?

MTI 2012. május 26., szombat 10:07

A Demokratikus Koalíció (DK) azt kérdezi az LMP-s Schiffer Andrástól, hogy ha 2009-ben feljelentette Gyurcsány Ferencet, amiért kormánya nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásnak minősítette a sukorói kaszinóprojektet, akkor most miért hallgat a fővárosi Kossuth Lajos tér rekonstrukciójának nemzetgazdasági szempontból ugyancsak kiemelt jelentőségűvé nyilvánítása ügyében.

Varju László, a DK politikusa, független országgyűlési képviselő az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében felidézte: Schiffer András 2009-ben azért tett feljelentést Gyurcsány Ferenc ellen, mert szerinte az akkori miniszterelnök jogtalan előnyt biztosított a befektetőnek azzal, hogy a sukorói projekt kiemelt beruházássá nyilvánításáról szóló kormányrendelet meghozatala előtt - az elektronikus információszabadságról szóló törvény előírásaival ellentétben - nem hozta nyilvánosságra a jogszabály tervezetét, és - a jogalkotásról törvény rendelkezésével szemben - nem biztosított lehetőséget az egyeztetésre.

"Most vajon miért hallgatsz? Orbán Viktor kormánya talán előzetesen nyilvánosságra hozta a rendelet tervezetét a kormány honlapján? Eszében sem volt. Biztosított talán lehetőséget az egyeztetésre? (...) Mostani hallgatásod azt jelentené tehát, hogy ezzel a beruházással (a Kossuth térivel) egyetértesz?" - teszi fel kérdéseit a Gyurcsány Ferenc vezette párt politikusa Schiffer Andrásnak.