rss      tw      fb
Keres

Újabb MTI-helyreigazítás Ángyán-ügyben
MTI-Helyreigazítás a "napraforgó-blog" ügy kapcsán

Tájékoztatjuk [az MTI] a kedves olvasókat, hogy a www.mti.hu oldalon 2012. május 2-án megjelent hír, mely a „napraforgoblog”-ról átvett „Kinek a zsoldosa Ángyán József” című „napraforgo966” bejegyzésen alapult, összességében és részleteiben is valótlan állításokat tartalmazott. A jó hírnévhez való jog megsértésére alkalmas hír megjelentetéséért Ángyán Józseftől és az olvasóktól elnézést kérünk, és az alábbi helyreigazítást tesszük:

1. Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium volt parlamenti államtitkára – amint az az őt támogató egyes szervezeteknek írt, majd nyilvánosságra került levelében szerepel – a munkáját ellehetetlenítő érdekkörök tevékenysége, az állami földbérleti ügyek, továbbá az irányításával kidolgozott Nemzeti Vidékstratégia megtorpedózása miatt ajánlotta fel a lemondását.

2. Ángyán József sem Viszló Leventével, sem Haraszthy Lászlóval nem áll sem gazdasági, sem politikai kapcsolatban.

3. Szabó Rebeka nem volt a Szent István Egyetem professzorának, Ángyán Józsefnek a tanítványa.

4. Sem Lepsényben, sem Kajászón nincsenek rokonai Ángyán Józsefnek. Korábban számára ismeretlen helyi gazdacsaládok keresték meg, és mint a VM parlamenti és társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, továbbá mint a vidék és a gazdaközösségek ügye iránt régóta elkötelezett professzor kötelességének érezte az értük való kiállást.Előzmények: 

Híreink: A független magyar hírszolgáltató esete Ángyán Józseffel Az Ángyán kontra MTI-ügyMTI-helyreigazítás Ángyán-ügyben

Írásunk: Névtelen blogírók figyelmébe! (Mihancsik Zsófia)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!