rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. június 9.

Bolgár György kérdései a 2010. június 9-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy vajon érti-e a magyar közvélemény, miről szól az Orbán csomag. Mi jutott el a közönséghez? Az adócsökkentés vagy az adóemelés? A bankok megadóztatása vagy a közszféra 15 százalékos megszorítása? A gazdaság ösztönzése, vagy a kényszerű költségvetési takarékosság? És ezzel összefüggésben mit szólnak ahhoz, hogy Kóka János volt SZDSZ elnök az elmúlt húsz év legbátrabb gazdaságpolitikai döntésének nevezte az egykulcsos adó bevezetését? Kókát már tegnap is emlegette a parlamentben az Orbán-csomagot bíráló LMP-s frakcióvezető, Schiffer András, mondván, hogy Orbán programja Kókáéhoz hasonlít, de vajon örül-e Orbán Kóka magasztalásának?

Következő témánk, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága nem vette napirendjére azt a szocialista javaslatot, hogy vizsgálják meg, vajon Kósa Lajos és Szijjártó Péter múlt heti világvisszhangot és riadalmat keltő nyilatkozatai hogyan hatottak a forint árfolyamára, és voltak-e ezeknek nemzetbiztonsági hatásai. Nincs mit vizsgálni?

Mit szólnak továbbá ahhoz, hogy egy másról szóló törvényjavaslatba rejtette el egy fideszes képviselő azt a módosítási indítványát, hogy az új alkotmány előkészítésével kapcsolatos országgyűlési határozat elfogadásához a jövőben ne kelljen négyötödös többség? Ezt a kitételt az alkotmánybírák megválasztásáról szóló jogszabályban bújtatták el. De vajon miért?

És végül mi a véleményük arról, hogy Orbán Viktor testőrségének tagjai lesznek felelősek a jövőben a miniszterelnök és a köztársasági elnök biztonságáért. Így értesült a Népszava. A Köztársasági Őrezredet mai formájában megszüntetik. Fő a bizalom?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!