rss      tw      fb
Keres

EURO-2012 - Döntetlen a lengyel-orosz meccsen

MTI 2012. június 12., kedd 22:43

A társrendező Lengyelország csapata 1-1-es döntetlent játszott a csoportfavorit orosz csapattal a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának keddi második fordulójában, így a szombati utolsó forduló dönt majd a négyes két továbbjutójáról.

Az orosz válogatott a döntetlennel 4 ponttal áll, s továbbra is vezeti a csoportot, míg a házigazda két pontjával harmadik a csehek mögött, akikkel szombaton csap majd össze. A négyes utolsó helyén a görögök állnak.

A találkozó negyedik játékvezetője Vad II István volt.

Eredmény:

A csoport, 1. forduló:

Lengyelország-Oroszország 1-1 (0-1)

Varsó, 50 ezer néző, v.: Wolfgang Stark (német)

gólszerzők: Blaszczykowski (57.), illetve Dzagojev (37.)

sárga lap: Lewandowski (60.), illetve Gyenyiszov (60.), Dzagojev (76.)

Lengyelország:

Tyton - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Blaszczykowski, Dudka (Mierzejewski 73.), Murawski, Polanski (Matuszczyk 85.), Obraniak (Brozek 90.) - Lewandowski

Oroszország:

Malafejev - Anyukov, Berezucki, Ignasevics, Zsirkov - Gyenyiszov, Sirokov, Zirjanov - Dzagojev (Izmajlov 79.), Arsavin, Kerzsakov (Pavljucsenko 70.)

I. félidő:

37. perc: Arsavin végzett el szabadrúgást a bal oldalról, az alapvonaltól 25 méterre, s az élesen kapu elé ívelt labdát a jó ütemben érkező Dzagojev a hosszú felső sarokba csúsztatta (0-1).

II. félidő:

57. perc: Villámgyors lengyel ellentámadás végén a jobb oldalról befelé húzó Blaszczykowski kapott gyönyörű átadást, majd tolt egyet a labdán, s 16 méterről remekül lőtt a jobb felső sarokba (1-1).

A házigazda kezdte lényegesen jobban a találkozót, Lewandowskiék az első negyedórában több helyzetet is kialakítottak az orosz kapu előtt, s Dick Advocaat együttese csak Malafejev kapusnak köszönhette, hogy nem került hátrányba. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, az oroszok a korábbiaknál lényegesen jobban védekeztek, támadásaik azonban továbbra is veszélytelenek voltak. A félidő hajrájában - némileg váratlanul - mégis vezetést szerzett az orosz csapat, s előnnyel mehetett pihenni. A gólszerző Dzagojevnek ez már a harmadik találata volt a tornán, s ezzel vezeti a góllövőlistát.

A fordulás után a lengyelek nyíltabb támadójátékot vállaltak fel, ami egy-két helyzetet eredményezett, ugyanakkor a védelmük fellazult, így az oroszok is többször okoztak veszélyt kapujuk előtt. Negyedóra sem telt el, amikor egyenlíteni tudtak a hazaiak, miután egy orosz ellentámadást sikerült visszakontrázniuk Blaszczykowski szépségdíjas találatával. Az egyenlítés után mindkét fél a győzelemre játszott, ám nem bírtak egymással, helyzetekig ritkán jutottak el, újabb gól pedig már nem született.