rss      tw      fb
Keres

A közszolgálati életpályamodell újraépítését javasolja két érdekképviselet

MTI 2012. június 28., csütörtök 15:37

A közszolgálati életpályamodell újraépítését, valamint a bérek és juttatások emelését szorgalmazza a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ).

A két szervezet csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében köszöntötte a közigazgatásban dolgozó munkavállalókat, kormánytisztviselőket és köztisztviselőket július elseje, a köztisztviselők napja alkalmából. Agg Géza, a KSZSZ elnöke és Fehér József, az MKKSZ főtitkára - egyebek mellett az új alaptörvényre, a sarkalatos törvények kidolgozására, a kormányhivatalok felállítására utalva - rendkívüli kihívásokkal telinek tartotta az elmúlt egy évet. Hozzátették, hogy a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény és a hozzá kapcsolódó salátatörvény tovább fokozta a megpróbáltatásokat.

A két érdekképviselet jelezte: szükségesnek tartják a közszolgálati életpályamodell újraépítését, valamint a befagyasztani tervezett bérek és juttatások érezhető emelését. Emellett megkerülhetetlennek nevezték a Köztisztviselői Érdekegyeztető Fórum érdemi működtetését és a szociális párbeszédhez szükséges feltételek megteremtését az egyes munkahelyeken.