rss      tw      fb
Keres

Tiltakozás a Közgépnél - Fidesz: politikai támadás az LMP akciója

MTI 2012. július 11., szerda 13:25

Nyilvánvaló politikai támadásnak nevezte a Fidesz szóvivője az LMP szerdai akcióját, amelynek során az ellenzéki párt több képviselője és körülbelül két tucat aktivistája behatolt a Közgép Zrt. budapesti központjába, egymáshoz láncolták magukat, és a bejárati sorompónál leültek a földre.

Elszomorító, hogy az LMP-sek a magyar érdekek védelme helyett leláncolják magukat egy magyar cég bejáratához, akadályozva a működését - mondta Selmeczi Gabriella az LMP központi irodája előtt, a XIII. kerületben tartott sajtótájékoztatóján. Mint fogalmazott, az LMP olyan gazdasági érdekcsoportok zsebében van, amelyek az utóbbi időben visszaszorultak, a szerdai akció pedig egy nyilvánvaló politikai támadás.

A Fidesz károsnak tartja és elutasítja azt a jelenséget, hogy gazdasági érdekcsoportok harca politikai köntösbe bújtatva jelenik meg - mondta az MTI-nek Selmeczi Gabriella.

A szóvivő a sajtótájékoztatón rámutatott: Magyarországon a külföldi cégek még mindig lényegesen nagyobb arányban nyerik a közbeszerzéseket, mint a magyar vállalatok, holott jogos igény, hogy ez az arány megváltozzon, és az állami megbízásokat olyan cégek nyerjék, amelyek Magyarországon foglalkoztatnak, itt adóznak, és a nyereségüket is itt használják fel. A Fidesz ezért arra kéri a kormányt, hogy olyan politikát folytasson a jövőben is, amely elősegíti ezt a célt. Arra is kérik a kabinetet, hogy folytassa a törvények betartására, a munka elvégzésére és az adó befizetésére épülő közbeszerzési politikát - közölte.

Kérdésre válaszolva Selmeczi Gabriella kijelentette: Magyarországon az európai uniós előírásoknak megfelelően működnek a közbeszerzési szabályozások.

A tájékoztató közben a helyszínen az LMP több munkatársa táblákat tartott a magasba, amelyeken egyebek mellett az állt: "Narancsköztársaság = közgéptársaság", valamint "Közgép, Strabag két jó barát, együtt foszt és üli torát".