rss      tw      fb
Keres

Tiltakozás a Közgépnél - LMP: A Közgép nem minősül közérdekű üzemnek

MTI 2012. július 11., szerda 16:19

Az LMP szerint sem bűncselekmény, sem szabálysértés nem történt a Közgép központjában tartott szerdai demonstrációjukkal kapcsolatban. Országgyűlési képviselőjük, Schiffer András az MTI-nek azt mondta: a Közgép nem közérdekű üzem.

Szerdán az LMP képviselői és aktivistái behatoltak a cég központjába, majd egymáshoz láncolták magukat, hogy felhívják a figyelmet arra: szerintük "egy szűk oligarchacsoport irányítja az országot, Simicska Lajos tulajdonos és Nyerges Zsolt elnök pedig átvette az irányítást a gazdasági élet felett". A demonstrálókat kora délután rendőrök vitték el a helyszínről.

Futó Barnabás, a cég jogi képviselője később bejelentette: a Közgép feljelentést tesz a demonstrálók ellen közérdekű üzem működésének megzavarása, a személyi szabadság megsértése és a magánlaksértés miatt.

Schiffer András erre reagálva azt mondta az MTI-nek: aki az eset kapcsán bűncselekményt emleget, az a hamis vád gyanújával játszik, aki szerint pedig a Közgép közérdekű üzemnek minősül, az nincs tisztában ezzel a fogalommal.

A politikus elmondta azt is: az üzemben folyó munkát nem zavarták meg, "jelentős megzavarás nem történt".