rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. július 19.



Bolgár György kérdései 2012. július 19-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy semmi sem dőlt el a Klub rádió frekvenciájával kapcsolatban, a Fővárosi Ítélőtábla tegnapi végzése ellenére sem. A bíróság hiába adott helyt a Klubrádió kérelmének, a médiatanács azt állítja, hogy az ítélőtábla az ő szakmai álláspontjának adott igazat. Az vajon mit jelent? Ezúttal sem fogjuk megtudni, mert a hatóság ma sem kívánt élni a megszólalási lehetőséggel, amit felajánlottunk nekik. De mit tudnak még kitalálni?

Másik témánk, hogy az Alkotmánybíróság elnöke arra figyelmeztetett, a kormánynak végre kell hajtania a bírák kényszernyugdíjazásáról hozott minapi alkotmánybírósági határozatot. Bár Orbán Viktor azt nyilatkozta, hogy a rendszer marad. Ki lesz az erősebb? Na?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Bándy Kata gyilkosság után újból megindult a féktelen cigánygyűlölet, és nemcsak a rasszista hírportálokon. Mikor és milyen húrok fognak elpattanni?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a jobboldali francia lap, a Figaro Orbán Viktor nacionalizmusáról, a szélsőjobboldal iránti elnéző viselkedéséről, az elszaporodott romaellenes és antiszemita incidensekről ír. Mintha Orbán Magyarországa amnéziában szenvedne, állapítja meg az újság. Ez is a nemzetközi baloldal összeesküvésének része?

És végül beszéljük meg, hogy tizennyolcezerrel csökkent az alkalmazásban állók száma a tavalyihoz képest, és visszaestek a reálkeresetek is, még a gyerekes családokban is. Ez volna az unortodox gazdasági siker? Újabb csatát nyertünk? De milyen áron?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!