rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. augusztus 7.Bolgár György kérdései 2012. augusztus 7-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Európa tíz legveszélyesebb politikusa közé sorolja Orbán Viktort a tekintélyes német hetilap, a Spiegel. A többiek között olyanok vannak, mint a szélsőjobboldali holland Geert Wilders, az osztrák Strache vagy a francia Marine Le Pen. Remek társaság?

Következő témánk, hogy a Fidesz visszautasította Sólyom László volt államfő figyelmeztetését arról, hogy az előzetes választási regisztráció alaptörvény-ellenes és európai uniós elvekbe is ütközik. A Fidesz szerint viszont nem. Kinek lesz igaza?

Aztán, egy vezető befektetési szakember szerint sokba kerül az országnak a kormány faragatlansága. Jaksity György volt tőzsdeelnök szerint semmibe se kerülne udvariasnak és együttműködőnek lenni a világgal. A gazdaságpolitikán pedig mindenképpen változtatni kell. Majd ő is megkapja a faragatlan választ?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy félév alatt háromszázötven milliót költöttek bútorra a Matolcsy-féle minisztérium háttérintézményei. Holott a Fidesz ellenzékből állandóan a szocialista kormányok bútorvásárlásait támadta. Most pedig még lábtámaszokra is jutott pénz a Nemzeti Innovációs Hivatalban. Jó innovációhoz fel kell tenni a lábakat?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a miniszterelnökség a minisztériumok és a kormányhivatalok munkatársainak gyerekei három luxusóvoda közül válogathatnak? A szocialisták tiltakozására az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményt adott ki, amely szerint a jó minőségű oktatás, nevelés minden gyerek lehetősége vagyis mindenki hozzáférhet. Ha csak úgy nem?

És végül beszéljük meg, hogy az LMP a szolidaritással, a Millával és a 4K-val kíván összefogni. Sok kicsi sokra megy? Esetleg semmire?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!