rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. augusztus 30.



Bolgár György kérdései 2012. augusztus 30-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Tárki felmérése alapján százból mindössze egy magyar felnőtt gondolja azt, hogy a magyar gazdaság jó állapotban van. Még mindig Gyurcsány a hibás vagy már Orbán is?

Másik témánk, hogy az MSZP nem kívánja bojkottálni a 2014-es választásokat, hanem indulni akar. Akár önálló akár egy demokratikus összefogás részeként. A bojkott lehetőségét tegnap vetették fel, de ezek szerint azonnal el is utasították. Helyesen?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Orbán Viktor a hírek szerint ragaszkodik az előzetes választási regisztráció tervéhez, bár balhékat jósol. Lehet, hogy már csak a balhék miatt is köti az ebet a regisztrációs karóhoz?

Beszéljük meg, hogy a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálja a feltételezett dinnyekartell ügyét. Viszont a kormány felelősségével nem foglalkozik. Bár éppen hogy a kormány igyekezett nyomást gyakorolni az áruházláncokra, hogy ne szerezzenek be olcsón külföldről dinnyét, hanem a magyar termelők dinnyét árulják meghatározott áron. Ezek szerint Budai Gyulának volt igaza, aki legyintette kartellvádakra?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy szaporodnak a fizikai atrocitások. Tegnap az Újszínháznál tartott antifasiszta demonstráció után fekete ruhás szélsőjobbosok megtámadták a szervező Hanti Vilmost, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnökét. És bár nem közvetlenül ehhez kapcsolódik, de a feszültséget jelzi, hogy egy az Újszínházból kirúgott színész megütötte a főrendezőt.

Ebben a rohamosan romló légkörben a legnagyobb példányszámú ingyenes hetilap, a Heti Téma most azzal a címmel jelent meg, sőt főcímmel, hogy kitartás. A cím kapcsolat nélkül lóg a levegőben a lap tetején. Látszólag semmi köze az alatta lévő cikkhez amelynek egy másik címet adtak. És amelyben a doppingvádak ellen tovább nem harcoló profi kerékpáros ügyét tárgyalják, és amelyben úgy használják a kitartás szót, hogy a multicégek kitartanak Armstrong mellett. De lehet-e ma Magyarországon véletlenül, áthallás nélkül használni a nyilasoktól levetett kitartás szót illetve köszöntést?

És végül beszéljük meg azt is, hogy hetvenezer forinttal emelik a háziorvosok finanszírozását. Több mint a semmi?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!