rss      tw      fb
Keres

Pintér: több rendőr lesz az utcákon

MTI 2012. szeptember 3., hétfő 18:54

Több gyalogos és kerékpáros rendőr lesz az utcákon, így javulhat az emberek biztonságérzete - jelentette ki a belügyminiszter hétfői miskolci sajtótájékoztatóján.

Miskolc közbiztonsága jelentősen javult, a városban csökkent a bűnözés, 30 százalékkal kevesebb rablást, illetve a lakásbetörést követtek el - mondta Pintér Sándor, kiemelve Miskolc Lyukó-völgyi részét, ahol a készenléti rendőrség helyi szerveivel közösen dolgoztak a közrend és a közbiztonság javításán.

Ahhoz, hogy elérjék ezt az eredményt, 192-vel növelték a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség létszámát, közülük 31-en kerültek a miskolci kapitánysághoz - tette hozzá.

Pintér Sándor közölte: tovább növelik a készenléti rendőrség létszámát, de ahhoz, hogy visszaszorítsák a bűncselekményeket, a foglalkoztatás növelésére is szükség van.

Emlékeztetett arra, hogy Miskolc egymilliárd forintot kapott a közfoglalkoztatásra; ez is a közrendet és a közbiztonságot szolgálja - tette hozzá

A tárcavezető kitért a 26-os számú főút megépítésére, amely - mint mondta - nemcsak az itt élők közlekedését segíti majd, hanem munkát is ad, emellett védelmet jelent egy a 2010-es hasonló árvízi helyzet esetén Miskolc keleti részének.

További munkalehetőségként említette a szirmabesenyői büntetés-végrehajtási intézet bővítését.

Négyszáz új munkahely jöhet létre Miskolcon a 112-es telefonközpont létrehozásával. Oda futnak be majd a katasztrófavédelmi, tűzoltósági és a rendőrségi segélyhívások. Két ilyen központ lesz az országban, a másik Szombathelyen - fűzte hozzá.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere (Fidesz) elmondta, hogy 65 millió forint támogatást nyújt a miskolci önkormányzat a helyi rendőrségnek.

Beszámolt arról, hogy hétfőtől Miskolc legfrekventáltabb területein négy rendőr járőrpár, valamint hat rendőr, közterület-felügyelő pár kezdi meg a szolgálatot. A járőrözés helyszíneiről a lakossággal folytatott egyeztetés után döntöttek, ezeket a tapasztalatok alapján később módosíthatják.

Miskolcon 79 kamera képeit folyamatosan figyelik, a lakosság éjjel-nappal ingyenesen hívható telefonszámon teheti meg a bejelentéseit - jegyezte meg.

A polgármester elmondta azt is, hogy a külterületeken - a nyolc mezőőr mellett - lovas mezőőrség kezdte meg munkáját.