rss      tw      fb
Keres

Itt az idő! Felhívás polgári engedetlenségrePOLGÁRI ENGEDETLENSÉGGEL
A „POLGÁRI VÉDELMI SZOLGÁLAT” ELLEN


Tömegmozgalmat szeretnék szervezni, de csak elindítani tudom, egy szál magam, aztán meglátjuk, mi lesz.

Ha jön a levél/behívó/összeírás a polgári védelmi szolgálatnak nevezett legújabb birkabefogási akcióra, NEM töltöm ki a kérdőívet, NEM küldöm vissza a hivatalnak, NEM fizetek pénzbírságot.

Mit tehetnek velem? Elzárhatnak, akár két hónapra is, na és? Egy becsületes életrajzba, egymást követő sötét elnyomó rendszerek korában, könnyedén belefér egy kis börtön, és eddigi életem során ebben még nem is volt részem. Verni talán nem fognak.

Ha pedig nagyon sok honfitársam, de tényleg nagyon sok, ugyanerre a következtetésre jut, mert úgy dönt, hogy nem akar tovább birka lenni, akkor csak vigyoroghatunk, mint hajdan Eörsi a smasszerra, de mi szabadlábon vigyoroghatunk, testben és lélekben szabadon, mert többszázezer ember (ez a minimum, de milliók is lehetnének) nem fér be a börtönfalak közé. Semmit nem tehetnek velünk.

Ilyen egyszerű. Eljött a polgári engedetlenség ideje, az erkölcs a mi oldalunkon áll. Nincs mitől félni, ha elég sokan vagyunk. Rajtunk múlik. Ha megjön a behívó, mondjuk el mindenütt, rokonnak, barátnak, szomszédnak, kollégának, boltosnak, hentesnek, fagylaltosnak, mindenkinek, hogy ÉN EZT NEM!

(Lángh Júlia)


A szerk. megj: A katasztrófavédelemről szóló 2011. évi CXXVIII törvény szerint (és az új alaptörvény előírása alapján) meghatározott polgári védelmi kötelezettség terhel minden nagykorú, az öregségi nyugdíjkorhatárt még el nem ért, magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárt. Az adatgyűjtésre (az állampolgárok összeírására) a helyi polgármesterek jogosultak: mindenkinek meg kell adnia nevét, születési helyét és idejét, anyja családi és utónevét, valamint a lakcímét, ha pedig valaki mentességet élvezne a szolgálat alól, annak az okát is.

Aki nem küldi vissza a kért válaszokat, akár 150 ezer forintos bírságra, 60 napos elzárásra vagy közmunkára számíthat.

Az arra alkalmas személyeket a helyi katasztrófavédelmi szerv védelmi feladatokra kötelezheti. Ez árvíz esetén lehet homokzsáktöltés és -pakolás, esetleg konyhai munka vagy bármi egyéb, amire az érintett fizikailag vagy a szakképzettsége alapján alkalmas. Ha szükség van rá, a kötelezett autója vagy egyéb járműve, berendezése is bevonható a feladatok ellátásába. (MTI, Index)

Az adatvédelmi biztos hivatalának megszüntetésével létrehozott Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (Péterfalvi Attila hivatala) az adatgyűjtést törvényesnek minősítette.Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!