rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. június 22.

Bolgár György kérdései a 2010. június 22-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy újabb csúcson a benzinár. De a Fidesz korábbi ígéretei ellenére ezúttal nincs szó a jövedéki adó csökkentéséről. A Nemzetgazdasági Minisztériumban a Kossuth rádió érdeklődésére azt mondták, hogy ez nem szerepel napirenden. Pedig alig több mint egy éve Szijjártó Péter közölte, hogy a Fidesz szerint az adót le kellene vinni, ezért törvényjavaslatot is benyújtanak a jövedéki adó csökkentésére. Valamint az alapvető élelmiszerek terhelő áfa öt százalékra való mérséklésére. És most?

Másik témánk, hogy a házi pálinka főzés szabályait viszont úgy alakítaná a kormány, hogy a pálinkát nem szeszesitalként, hanem a lekvárhoz és a mézhez hasonló sajátos termelvényként határoznák meg, nem vonnák jövedéki szabályozás alá, helyi ellenőrzésre sem lenne mód és még gyümölcsös sem kellene hozzá. Mindenki azt csinál amit akar?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy iparszerűen folynak a leváltások az állami intézményekben. Ma például az Index megfogalmazása szerint egy leváltó kommandó szállt ki az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetbe, és az államtitkárral az élen közölte Kárpáti Zsuzsanna főigazgatóval, hogy megbízatása azonnali hatállyal megszűnik. Ez az új magyar módi?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy egy tegnap elfogadott törvénymódosítás szerint az eddigi harmincöt nap helyett csak tizenöt áll rendelkezésre a választási ajánlószelvények összegyűjtésére. Vagyis a kis szervezetek esélye minimálisra csökken.

És végül mit gondolnak arról, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes felszólította a szlovákiai Híd-Most pártot, valljon színt, és mondja meg, magyarnak vallja-e magát, különben meg sem hívják a határon túli magyar pártok értekezletére. A Híd-Most Bugár Béla vezetésével bejutott a szlovákiai parlamentbe, a Magyar Koalíció Pártja viszont kiesett.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!